Care este valoarea chiriilor înainte de începerea facultăților. Cluj-Napoca este orașul cu cele mai scumpe chirii

Author: Bianca Vidoi

Cât trebuie să scoată din buzunare studenții pentru chirii

Sursa: PixaBay

Mai sunt câteva zile până ce un nou an universitar va începe, iar prețul chiriilor a explodat.

Studenții ce nu își doresc să stea la cămin vor fi nevoiți să plătească peste 200 de euro pe lună pentru o chirie în care să locuiască în timpul anului universitar.

Citeste si: Ce reduceri au studenții la călătoriile cu trenul. Documentele pe care trebuie să le prezinte la casele de bilete

Valoarea chiriilor în București înainte de începerea facultăților

"Cele mai scumpe chirii, în special pe apartamentele mici, unul şi două camere, sunt în Cluj. În ceea ce priveşte apartamentele de trei, patru camere, cele mai scumpe sunt în Bucureşti", a declarat Daniel Crainic, expert în imobiliare.

Bucureștiul care este cel mai mare oraș universitar din țară, iar studenții vin în număr tot mai mare pentru unele dintre cele mai bune facultăți din țară.

Cea mai mică chirie pe care studenții o plăti pentru o garsonieră este de 180 de euro, însă această valoare poate crește rapid la peste 200 de euro.

Un apartament cu două camere în Capitală poate ajunge la un preț de 250-270 de euro pe lună, în cartierul Dristor.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Valoarea chiriilor în Cluj

Cea mai mare evoluție a prețurilor din luna iulie a anului 2021 până în luna iulie 2022 a fost în Cluj- Napoca. Prețul chiriilor a crescut cu 20% în ceea ce privește garsonierele, 15% în cazul apartamentelor cu două camere și 13% pentru apartamentele cu 3 camere.

Pentru a locui în Cluj-Napoca pe perioada anului universitar, studenții vor fi nevoiți să scoată din buzunare sume nu foarte mici.

Pentru o garsonieră, chiria poate ajunge la suma de 300 de euro pe lună, iar în cazul unui apartament cu două camere, studenții vor scoate lunar din buzunar 450 de euro.

Citeste si: La ce facultate a intrat Eliza Iliescu, fiica celei mai bătrâne mame din România. La BAC a avut media de peste 9.50

Cât sunt chiriile în Iași înainte de începerea facultăților

În Iași, chiria minimă pentru garsoniere din zone precum Alexandru cel Bun, Copou sau Nicolina este de 150 de euro. Pentru două camere, cel mai mic preț cerut este de 200 de euro pe lună, iar apartamentele cu 3 camere depășesc ușor suma de 250 de euro.

Valoarea chiriilor în Constanța

O garsonieră clasică are un preț minim cerut de 150 de euro, în zona I.C.

Brătianu. Apartamentele cu două camera pot ajunge la prețul de 170 de euro pe lună, chiria fiind nemobilată. Pe de altă parte, o locuință cu trei camere din zona Poarta 6 poate fi închiriată cu 250 de euro pe lună. 

Citeste si: Cu cât se închiriază apartamentele în marile centre universitare din România. Tot ce trebuie să știe studenții care revin la facultate anul acesta

Surse: wall-street.ro, observatornews.ro 

 

Taguri: