Care sunt acuzatiile socante pe care procurii DNA i le aduc fostului sef al Oficiului pentru Protectia Martorilor

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 28 feb 2017, 01:53

A pus la dispozitia interlopilor informatii despre martorii pe care ar fi trebuit sa-i protejeze si a deturnat sute de mii de lei!

El este Adrian Barascu, fostul sef al Oficiului pentru protectia martorilor. Abia in aceasta dimineata a fost demis din functie, in urma anchetei procurorilor DNA care scoate la iveala detalii infioratoare. Unul dintre martorii care se aflau in acest program ar fi incercat sa se sinucida, pentru ca nu i s-ar fi acordat ajutorul la care avea dreptul conform legii, spun anchetatorii.

Psihologul Andreea Lita, comisarul Sef Felicia Popa,  alaturi de Adrian Barascu si alti patru comisari in politie pusesera la punct o adevarata retea infractionala, sustin procurorii.


Scopul acesteia era deturnarea de fonduri. Cei care aveau de suferit erau martorii aflati, teoretic, sub protectie.
Si nu doar atat! Barascu ar fi pus la dispozitie, intr-un restaurant din capitala, frecventat de interlopi, date despre martori protejati in dosare de crima organizata sau de coruptie.

Unul dintre marile dosare in care a fost aflat sub protectie a povestit presei despre relele tratamente la care a fost supus.
A povestit chiar ca, mai in gluma, mai in serios, un angajat al Oficiului i-ar fi declarat ca  ar castiga 100.000 de euro daca l-ar da pe mana interlopilor impotriva carora voia sa depuna marturie!

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”