Care sunt averile greilor din fotbal si cu ce vor ramane dupa arestari!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 01:53

Chiar daca instanta le-a pus sechestru pe o parte din bunuri pentru sumele pe care le au de platit drept despagubiri, greii fotbalului n-au ajuns saraci lipiti pamantului.

Aflati imediat cu ce averi fabuloase au mai ramas cei 8 condamnati din dosarul transferurilor!
De impuscat, nu i-a impuscat nimeni, insa mai marii fotbalui romanesc au ajuns dupa gratii. Si asta nu este tot. Instanta a pastrat sechestrul asigurator pus pe bunurile lor. Nu de alta, dar statul si cluburile de fotbal pagubite trebuie sa-si recupereze prejudiciul suferit:

„Mentine masura sechestrului asigurator instituit asupra bunurilor mobile si imobile apartinand inculpatilor Copos Gheorghe, Stoica Mihai, Borcea Cristian, Becali Ion, Becali Victor, Padureanu Jean si Popescu Gheorghe”.

Iata care sunt sumele pe care cei 8 condamnati trebuie sa le plateasca:
George Copos: 501.550 de euro
Mihai Stoica: 490.642 de euro
Cristi Borcea: 925.500 de euro
Ioan Becali: 4.031.408 de euro
Jean P?dureanu: 144.648 de euro  
Victor Becali: 1.280.515 de euro
Gica Popescu: 781.393 de euro

Unui roman obisnuit nu i-ar ajunge o viata sa castige aceste sume.
Pentru cei care au facut averi din fotbal, nu este, insa, un capat de tara. Oricat de usturatoare ar fi sentinta, buzunarul lor rezista. 
George Copos este un cunoscut om de afaceri, care, pe langa calitatea de patron al clubului Rapid, a avut multe alte surse de venit. Potrivit topului Forbes pe 2013, are o avere estimata la 120 de milioane de euro. A renuntat la fotbal anul trecut, insa,  de celelalte afaceri si-a vazut in continuare.
Are in proprietate mai multe imobile, dar si hoteluri. In acest moment, o parte din aceste bunuri se afla, insa, sub sechestru si in alte dosare, Loteria 1 si 2, unde procurorii au stabilit un prejudiciu de  900.000 de euro.

Cristi Borcea, a renuntat si el la fotbal. A plecat de la conducerea clubului Dinamo. Asta nu l-a saracit, iar potrivit topului Forbes de anul trecut, averea sa este estimata la 35 de milioane de euro.

Are proprietati atat in Romania, cat si in Statele Unite ale Americii si se poate lauda cu bolizi de lux de ultima generatie.

Nici Gigi Netoiu nu se poate plange de saracie. Declaratia de avere aflata pe site-ul Camerei Deputatilor este impresionanta! Are mai multe proprietati, dar si afaceri in industria alimentara si agricultura. Averea sa este estimata la 14 milioane de euro. Fost patron al Universitatii Craiova si actionar la Dinamo, Gigi Netoiu a renuntat la fotbal, dar s-a implicat in politica.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Mai pasionati de fotbal s-au dovedit  fratii Becali. N-au renuntat sub nicio forma la impresarierea jucatorilor, desi asta le-a adus condamnarile din dosarul transferurilor. Cu o avere estimata la 14 milioane de euro, Ioan Becali va fi poate cel mai afectat pentru ca trebuie sa plateasca, atentie!, 4 milioane de euro. La atat se ridica prejudiciul stabilit de instanta.


Nici Gica Popescu nu s-a retras de tot din lumea fotbalului. De altfel, sentinta de ieri l-a lovit chiar cand urma sa candideze pentru sefia FRF. Nu-si va lasa, insa, familia pe drumuri. Cu o avere estimata la 10 milioane de euro, fostul mare fotbalist isi va permite lejer sa plateasca prejudiciul si sa-si intretina familia chiar si din spatele gratiilor.
Cel mai sarac dintre toti greii fotbalului, Jean Padureanu si-a facut singur o contorizare a averii. Are un apartament sub sechestru in dosarul transferurilor care se afla in Bistrita, unul in Bucuresti si o masina, si aceea primita cadou, despre care spunea ca nu a condus -o niciodata.

Daca la capitolul avere nu stau tocmai rau, unii dintre cei condamnati in dosarul transferurilor risca ani grei de puscarie si in alte dosare. George Copos are pe rolul Tribunalului Bucuresti dosarele Loteria 1 si 2, in care este acuzat ca ar fi prejudiciat statul cu 900.000 de euro.
Nu este singurul in aceasta situatie. Cristi Borcea mai are si el pe rol un dosar penal in care este acuzat alaturi de primarul Constantei, Radu Mazare, de retrocedari ilegale in valoare de 60 de milioane de euro. Acest dosar se afla pe rolul Curtii de Apel Bucuresti.

Pentru alti condamnati in acest dosar mai exista inca o raza de speranta. Noul Cod prevede ca exista o cale extraordinara de atac pentru aceasta hotarare, anume recursul in casatie. Iar avocatii tuturor celor condamnati au declarat deja ca vor apela si la aceasta varianta. Ramane, insa, de vazut daca Inalta Curte le va schimba soarta. Altfel, doar Giovanni Becali si Jean Padureanu ar avea sanse sa scape putin mai repede. Asta pentru ca legea penala prevede ca persoanele trecute de 60 de ani pot fi eliberate conditionat dupa ispasirea unei treimi din pedeapsa…