Care sunt cazurile în care puteți apela la un avocat daune asigurari?

Author: B.M.
Actualizat: 19 nov 2020, 02:35

Pentru a avea parte de protecție în cazul producerii unor evenimente neprevăzute este recomandat să beneficiem de o asigurare.

În funcție de tipul, valoarea și de clauzele incluse, ea poate acoperi un spectru minim sau mai larg de evenimente și poate garanta despăgubirea în cazul producerii unuia dintre prejudiciile înscrise în contract.

Există cazuri în care datorită lipsei de profesionalism sau neînțelegerii cu o companie de asigurări să nu beneficați de o parte sau deloc de despăgubirea la care aveți dreptul. În astfel de cazuri un avocat daune asigurari poate oferi atât consilierea necesară, cât și sprijinul efectiv pentru a obține ceea ce vi se cuvine în baza contractului semnat.

Există și situații în care, din lipsă de timp, o persoană nu se poate ocupa de demersul de recuperare a daunei. Și în acest caz un astfel de avocat poate fi cea mai bună soluție pentru a rezolva problema  în termeni legali și cât mai rapid.

Care sunt tipurile de despăgubiri din asigurări pe care le poate soluționa un avocat daune asigurări?

O persoană care semnează o asigurare obligatorie sau faculativă se așteaptă să fie protejată în momentul în care se produce un eveniment prevăzut în contractul semnat. În cazul în care acest lucru nu se întâmplă, este normal și legal să solicite firmei asiguratoare respectarea prevederilor. Dacă aceasta nu își asumă obligațiile și persoana nu are timpul sau forța necesară pentru a lupta pentru ceea ce i se cuvine, ea poate solicita cu încredere serviciile unui avocat daune asigurări.

În cazul unor complicații, pentru a vedea dacă beneficiarul unei polițe are dreptul să solicite o despăgubire este recomandat să apeleze la o ședință de consiliere. Cu această ocazie se vor aduce și consulta toate actele necesare pentru a se stabili întemeierea demersului.

De fapt, un client poate fi susținut în orice etapă a demersului, fie că există complicații sau este doar o problemă de lipsă de timp. El poate apela la un astfel de avocat atât în faza de rezolvare a problemelor pe cale amiabilă, cât și faza în care trebuie să fie apărate drepturile în fața asiguratorilor sau a instanțelor de judecată. De asemenea, acest avocat se poate ocupa și de punerea în executare a hotărârilor, până la încasarea completă a sumelor datorate.

Este foarte important ca, ori de câte ori întâmpinați probleme în recuperarea oricărui tip de creanță sau de datorie să apelați la serviciile unei case de avocatură cu experiență în acel tip de demers.

Iată care sunt principalele tipuri de recuperări ce pot fi efectuate prin intermediul unui avocat de daune asigurări:

  • recuperari despagubiri accidente
  • recuperari despagubiri CASCO
  • recuperări despăgubiri PAD
  • recuperari despagubiri din asigurari profesionale
  • recuperari despagubiri din asigurari speciale.

În oricare dintre aceste cazuri ați avea nevoie de consiliere și sprijin adecvat, este bine să solicitați ajutorul unei case de avocatură ce se ocupă de recuperearea acestor tipuri de daune și dispune de toate competența necesară.

Care sunt cele mai frecvente cazuri de asigurări în care sunt solicitate serviciile unui avocat de daune asigurări?

Pe piața din România există firme de asigurări care, datorită tradiției și poate costurilor mai ridicate ale unei asigurări, au o reputație impecabilă. Însă există și unele firme care, atunci când au de plătit anumite tipuri de daune, caută mereu motive pentru a nu le acorda coplet sau a nu le acorda deloc. Unele dintre cele mai frecvente astfel de cazuri sunt cele legate de accidentele de circulație cu avarii grave și chiar cu victime umane.

În astfel de cazuri, un avocat daune asigurări vă poate acorda atât consilierea necesară de care aveți nevoie pentru a ști ce aveți de făcut, cât și pentru obținerea efectivă de despăgubiri corecte pentru orice tip de pagube materiale sau vătămări corporale, inclusiv deces. El va face tot ce este necesar și legal pentru ca persoana păgubită să beneficieze de respectarea drepturilor contractate cu  asiguratorul și de cea mai bună reparație a prejudiciului cauzat.

În caz de vatamare corporală sau deces, despagubirile se acordă atât persoanelor aflate în afara vehiculului care a produs accidentul, cât și pentru persoanele aflate în acel vehicul, cu exceptia conducătorului vehiculului respectiv. Beneficiază de despagubiri și soțul/soția sau orice persoană care se află în întreținerea proprietarului ori conducătorului vehiculului asigurat și răspunzător de producerea accidentului.

Care sunt principalele servicii pe care un avocat daune asigurări vi le poate furniza?

În caz de lipsă de timp sau atunci când întâmpinați dificultăți apelați cu încredere la un astfel de avocat. El vă poate oferi:

  • asistență juridică imediat dupa producerea evenimentului pentru respectarea legii și întocmirea documentelor legale;
  • întocmirea cereri de despagubire către asigurator;
  • reprezentare în fața asiguratorului, poliției, experților și a altor instituții sau autoritați publice competente;
  • redactarea și sustinerea acțiunii în fața instanței de judecată în toate fazele: fond, apel și recurs;
  • formularea cererii de executare silită în baza titlurilor executorii obținute și urmărirea derulării procedurii de executare silită, până la încasarea despăgubirii de către beneficiarul poliței.

Așadar, atunci când situația o cere, aveți toate motivele să apelați la serviciile specializate ale unui avocat daune asigurări.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.