Care sunt cei mai valoroși fotbaliști din lume

Author: Oana Picerea

Acum că Messi și Cristiano Ronaldo se îndreaptă către apusul carierelor în fotbal, a venit momentul să vedem care este următoarea generație de super fotbaliști. Un indicator bun în acest sens este valoarea de piață a jucătorilor.

Perioada de mercato de iarnă este întotdeauna plină de știri senzaționale și de zvonuri fabuloase. Adevărul este că destul de puține transferuri importante se materializează în această perioadă pentru că majoritatea contractelor jucătorilor sunt încă în desfășurare.

Numeroși impresari încearcă să profite de disperarea echipelor care au un sezon dificil așa că valoarea jucătorilor este exagerată cam în fiecare iarnă. Desigur, există și excepții cu transferuri reușite în această perioadă, dintre care amintim pe Bruno Fernandes (Sporting → Manchester United, 2020), Patrice Evra (Monaco → Manchester United, 2006), Luis Suarez (Ajax → Liverpool, 2011), sau chiar unul dintre cei mai buni fundași din lume, Virgil van Dijk (Southampton → Liverpool, 2018).

Cu toate acestea, majoritatea specialiștilor se așteaptă ca numele importante de pe piața transferurilor să rămână la echipele actuale până în vară, când e foarte probabil ca atât Kylian Mbappé cât și Erling Haaland - cei mai valoroși fotbaliști din lume, să-și schimbe echipele de club.

Transferuri record

Conform Transfermarkt, transferul lui Neymar de la Barcelona la PSG este în continuare cel mai scump din istorie, cu o valoare de 222 milioane euro. Brazilianul este urmat în clasamentul celor mai scumpe transferuri de Kylian Mbappé, transferat tot la PSG în sezonul următor pentru suma de 145 milioane euro.

Ousmane Dembélé se situează pe locul 3 în acest top, transferat de Barcelona pentru suma de 140 de milioane de euro, urmat de un alt transfer al catalanilor, Philippe Coutinho, pentru suma de 135 milioane euro. João Félix este pe locul 5 în acest top, transferat de Atlético Madrid pentru 127 milioane euro, urmat de Antoine Griezmann transferat de Barcelona pentru suma de 120 milioane euro. Cel mai scump transfer din această vară, Jack Grealish (Manchester City) este pe locul 7, urmat de Cristiano Ronaldo - 117 milioane euro (Juventus), Eden Hazard - 115 milioane euro (Real Madrid), și Romelu Lukaku - 113 milioane euro (Chelsea).

Sunt benefice transferurile record?

Majoritatea jucătorilor din această listă au dezamăgit la echipele care au plătit sume record pentru transfer, unii de abia au jucat sau sunt în continuare pe banca de rezerve în loc să fie titulari incontestabili și lideri pe teren.

Așa că poate întrebarea importantă este: sunt benefice transferurile record pentru echipe?

Din acest top 10 al transferurilor record, 3 jucători au fost eșecuri colosale în tricoul Barcelonei - echipă aflată în momentul de față într-o situație financiară dezastruoasă în mare parte datorită acestor transferuri ”galactice”. Nici Galacticii propriu-ziși nu stau mult mai bine, cu transferul lui Eden Hazard fiind probabil cel mai neinspirat din istoria lui Real Madrid. Rivalii de la Atlético Madrid au și ei propriul transfer semi eșuat în acest top 10, pe João Félix, care ce-i drept, datorită vârstei mai are timp să schimbe părerea fanilor.

Cei mai valoroși fotbaliști din lume în 2022

Conform specialiștilor în transferuri, Kylian Mbappé și Erling Haaland își vor schimba echipele de club începând cu această vară. Considerați urmașii lui Messi și Cristiano Ronaldo, cei doi atacanți sunt cei mai valoroși fotbaliști ai planetei, despărțiți de o diferență destul de mică.

Cele mai bune case de pariuri online oferă deja cote pentru posibilele destinații ale celor doi, iar în momentul de față, Mbappé se pare că se va îndrepta spre Real Madrid, liber de contract, iar Haaland are două destinații principale cotate cu șanse egale: Manchester City și Real Madrid.

Top 10 cei mai valoroși fotbaliști din lume

1. Kylian Mbappé / 23 de ani / PSG / valoare: 160 mil. €

2. Erling Haaland / 21 de ani / Borussia Dortmund / valoare: 150 mil. €

3. Vinicius Junior / 21 de ani / Real Madrid / valoare: 100 mil. €

4. Mohamed Salah / 29 de ani / Liverpool / valoare: 100 mil. €

5. Harry Kane / 28 de ani / Tottenham Hotspur / valoare: 100 mil. €

6. Romelu Lukaku / 28 de ani / Chelsea / valoare: 100 mil. €

7. Bruno Fernandes / 27 de ani / Manchester United / valoare: 90 mil. €

8. Kevin De Bruyne / 30 de ani / Manchester City / valoare: 90 mil. €

9. Neymar / 29 de ani / PSG / valoare: 90 mil. €

10. Phil Foden / 21 de ani / Manchester City / valoare: 85 mil. €

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.