Care sunt cele 10 țări cu cea mai bună gastronomie?

Author: Ana Filip
Actualizat: 25 aug 2023, 14:11

Este fascinant cât de mult din cultura unei țări este posibil să descoperi în jurul unei mese, savurând bucătăria ei, felul de a găti, cum se prepară mâncarea și semnificația pe care o are. Poate din cauza acestei fascinații, turismul gastronomic este o tendință în creștere și o scuză excelentă pentru o călătorie de neuitat în jurul lumii, având gastronomia țării respective ca fundal. Așa că vom descoperi câteva dintre destinațiile cu cele mai apreciate bucătării din lume!

1. Italia

Apreciată în întreaga lume, bucătăria italiană se bazează pe mâncăruri proaspete și tipice locale, precum pastele, pizza, brânză, roșii, fructe și vin. La masă, poți cunoaște diverse regiuni ale țării, din Sicilia până în Toscana, cu diferite moduri de a face mâncare și cu peisaje frumoase ce merită descoperite. Mai mult, Italia este o țară cu o diversitate culturală foarte bogată, care se reflectă în influențele gastronomice. Nu uita să incluzi vizite la câteva “trattorie” tipice unde poți gusta delicatesele locale și poți afla mai multe despre bucătăria specifică.

2. Franţa

De la nord la sudul Franței, această țară este locul de origine al multor bucătari renumiți din întreaga lume. De la alimente proaspete, cu un accent puternic pe legume, carne, pește, sosuri elaborate, produse de patiserie de lux și tehnici culinare avansate, Franța este universal cunoscută pentru gastronomia sa. Descoperă Parisul printr-un tur gastronomic care trece prin cele mai prestigioase bistrouri. Poți vizită regiunea viticolă, cum ar fi Bordeaux, unde te poți bucura de vin de calitate excelentă, însoțit de mâncăruri delicioase de casă. Dacă nu poți pleca, o poți descoperi prin intermediul produselor lessaveursdefrance.ro. Acest magazin inedit a adus în țara noastră preparate care au fost recunoscute internațional și apreciate de cei mai buni. Lessaveursdefrance.ro îți aduce 50 de stele Michelin într-un singur loc. Poți alege foie gras, terine și alte pateuri de vânat, sosuri, produse cu trufe, dar și dulciuri locale. Astfel, vei aduce atât bucătăria pariziană, dar și gastronomia altor regiuni din Franța mai aproape de tine.

3. Spania

În Spania, călătoria gastronomică este alcătuită din tapas (porții mici sau gustări) și localuri unde poți degusta diverse delicatese, întotdeauna însoțite de un vin bun. Aici, există mai multe orașe în care poți degusta produse proaspete și locale. Din Madrid, Barcelona, San Sebastian…fiecare regiune are mâncărurile ei tipice și bucătăria tradițională. Profită de ocazie pentru a cunoaște mai bine cultura spaniolă prin gastronomia sa!

4. Thailanda

Bucătăria thailandeză are o reputație bună în întreaga lume. Prin ingrediente naturale, condimente, arome proaspete și picante, vorbim despre o gastronomie de arome contrastante, exotice și delicioase. Bazată pe legume, tăiței, orez, condimente și fructe, bucătăria thailandeză oferă o descoperire culturală în multe feluri. Poți experimenta localuri unice de street food (unde mănâncă localnicii), dar și restaurante de lux, care amestecă influențele gastronomice ale țării cu alte referințe culinare globale și tehnici avansate, mereu cu o prezentare impecabilă. 

5. Japonia

Aspectul gastronomic este fundamental în cultura japoneză. Spiritualitatea țării și modul de viață adus la rangul de ritual se manifestă mult prin momentul mesei. Pregătirea foarte atentă și echilibrată a alimentelor este evidentă atâta în produsele folosite, cât și în estetică preparatului. Bucătăria japoneză se bazează mult pe pește proaspăt, crud, legume și orez. 

6. India

În funcție de religie, mesele în India pot varia, unele grupuri hinduse urmând o dietă vegetariană, utilizând însă diferite condimente și amestecuri de condimente cu gust și parfum inconfundabil. Unele preparate tipice indiene chiar spun o poveste, pentru că sunt influențate de diverse culturi, chiar și de cele europene.

7. Argentina

Argentina este o țară cu natură uimitoare, peisaje unice și locuri minunate pe care să le descoperi. Aici există unele dintre cele mai bune preparate gastronomice pentru cunoscătorii produselor de carne de calitate, obținute de la animale care pasc în aer liber, ceea ce le conferă o aromă incredibilă. Dacă ești în Argentina, cunoaște peisajul, partea mai rurală a țării și îndrăznește să încerci câteva dintre delicatesele sale... Nu vei regreta!

8. Costa Rica

Pe lângă faptul că este bine cunoscută pentru producția de cafea și ciocolată, Costa Rica oferă o varietate foarte plăcută de mâncăruri, iar bucătăria sa se bazează pe porumb, legume, carne, fructe și câteva verdețuri. Vei face cunoștință cu cele mai tipice „sodas” (restaurante locale) și cele mai bune delicatese. 

9. Maroc

Inspirată de arome orientale, bucătăria marocană este originală și delicioasă. Cușcuș, tajine, salate proaspete asortate și celebrul ceai de mentă proaspătă sunt câteva dintre delicatesele pe care le vei putea gustă. Există mai multe locuri în Maroc unde poți savura aceste delicatese și poți afla mai multe despre influențele culturale și istorice care le-au dat naștere...Va fi excursie culturală și gastronomică de neratat!

10. Mexic

Bucătăria mexicană este un alt exemplu al unor delicatese care au fost exportate în toată lumea. Cu toate acestea, acestea provin din cunoștințe și tradiții ancestrale, fiind adaptate și reînnoite, cu unele inovații.

Dacă aceste destinații îți trezesc curiozitatea și ai vrea să pornești într-o călătorie bazată pe tradițiile gastronomice și culturale ale acestor țări, nu ezita să vizitezi aceste regiuni. Dacă o ieșire nu este posibilă, atunci caută magazine specializate, precum lessaveursdefrance.ro, care îți pot oferi produse autentice, de calitate. Vei vedea că un magazin cu produse care provin direct din țara de origine te va face măcar să călătorești cu papilele gustative într-o țară sau regiune anume și să te îndrăgostești de o anumită gastronomie. Noi îți recomandăm lessaveursdefrance.ro pentru a degusta preparate tipice franțuzești și pentru a înțelege de ce această bucătărie este în topul celor mai iubite și apreciate din lume.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.