Care sunt cele mai apreciate seriale turcesti conform site-ului imdb.com? Unele dintre ele sunt difuzate si la Kanal D

Author: Daniela Iliuta
Actualizat: 20 oct 2021, 13:46
cele mai populare seriale turcesti Foto(9)

Care sunt cele mai populare seriale turcesti, potrivit paltformei imdb

Sursa: www.imdb.com

Serialele si filmele produse in Turcia au devenit din ce in ce mai populare in multe tari europene in care au fost difuzate in ultimii ani.

In ultimii ani, serialele turcesti au capatat un mare avant devenind din ce in ce mai vizionate in multe tari europene, in vreme ce productiile sud americane au inceput sa nu mai fie urmarite de publicul larg. Care sunt cele mai populare seriale turcești. Pe unele dintre acestea le-ati putut urmari si pe Kanal D, sau le puteti viziona chiar si in prezent.

Topul celor mai apreciate si vizionate seriale turcești potrivit site-ului imdb.com

In Romania, serialele turcești au devenit din ce în ce mai populare și mai apreciate atat de publicul de varsta a doua si a treia, cat si de publicul tanar. Dacă nu ati mai urmarit până in prezent un serial turcesc, iata o listă cu cele mai apreciate seriale, conform site-ului imdb.com. Cateva dintre acestea au fost de curand difuzate si la Kanal D si au fascinat telespectatorii.

Sen Çal Kapimi (2020-2021)

"Sen Çal Kapımı" este un serial de televiziune produs in Turcia ce a fost difuzat în perioada 8 iulie 2020- 8 septembrie 2021 pe postul turcesc Fox, ce a cuprins doua sezoane. Comedia romantica, ce ii are ca protagonisti pe celebrii actori Hande Ercel si Kerem Bursin, a fost de asemenea difuzata si in tari europene precum Italia si Spania, unde a inregistrat un succes rasunator.

Citeste si: Muzica din serialele turcesti fascineaza telespectatorii din toate colturile lumii! Cea mai frumoasa si romantica melodie din serialul "Hercai"!

Iubirea: Curs pentru începători (2020–2021)

Productia turceasca "Iubirea: Curs pentru începători" este o comedie-dramă turcească pentru adolescenți, ce a cuprins doua sezoane, cu actorii Mert Yazıcıoğlu, Kubilay Aka, Alina Boz, Selahattin Pașalı, İpek Filiz Yazıcı, Pınar Deniz, Kaan Urgancıoğlu și Ece Yüksel în rolurile principale.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Putere si glorie (2014–2019)

Cu denumirea originala, "Diriliș: Ertuğrul", este un serial turcesc de ficțiune istorică și aventură produs de Mehmet Bozdağ pentru TRT, cu Engin Altan Düzyatan în rolul Ertuğrul Bey, alaturi de alti actori celebri precum Hülya Darcan, Cengiz Coskun, Nurettin Sönmez. Serialul cuprinde cinci sezoane si a inregistrat un succes rasunator in ultimii ani, deoarece a fost difuzat si pe platforma Netflix.

Citeste si: Care sunt cele mai apreciate filme si seriale turcesti conform site-ului imdb.com? Unele dintre ele sunt difuzate si la Kanal D

Kurulus: Osman (2019–)

Productia Kurulus: Osman, ale carei filmari au inceput in anul 2019, este un serial de televiziune istoric turcesc creat de celebrul producator Mehmet Bozdağ, il are in centrul actiunii pe indragitul actor Burak Özçivit, in rol principal, care da viata personajului Osman Bey.

Se concentreaza pe viata lui Osman I, fondatorul Imperiului Otoman. Serialul a fost deja difuzat in Turcia in doua sezoane, iar in prezent se desfasoara filmarile pentru cel de-al treilea sezon.

Çocuk (2019–2020)

Productia "Çocuk" prezint o poveste impresionanta de viata. Fiind fiica unei mame prostituate, Akca renunță la copilul ei pentru a-i oferi acestuia un viitor mai bun. Mireasa unei familii înstărite, Sule promite să fie o mamă pentru bebelusul lui Akca pentru o viata intreaga. Serialul aduce in atentia publicului actorii Nazan Kesal, Ismail Hacioglu, Serhat Teoman, Merve Çagiran.

Legea familiei (2017)

Serialul Legea familiei (Çukur) este centrat pe famila de mafioți Koçovars. Când clanul riscă să piardă controlul asupra cartierului pe care îl dețin, fiul cel mai mic trebuie să se întoarcă înapoi acasă, de unde nu mai are cale de scăpare. Serialul îi are în distribuție pe celebrii actori: Aras Bulut Iynemli, Riza Kocaoglu, Cem Uslu și Ertugrul Aytaç Usun.

Yargi (2021–)

Este un serial ce ii are in rolurile principale pe celebrii atori: Kaan Urgancioglu, Pinar Deniz, Hüseyin Avni Danyal, Mehmet Yilmaz Ak. Productia prezinta o poveste fascinanta de dragoste, impletita cu secvente de actiune si aventura. Un avocat și un procuror, ale căror căi se intersectează cu un caz de crimă, vor trebui să lucreze împreună pentru a-l găsi pe criminal, iar acest lucru va crea un punct de rupere ireversibil în viața lor.

Barbaroslar: Akdeniz'in Kilici (2021–)

Drama istorică Barbaroslar: Akdeniz'in Kilici, produsa de TRT, bazată pe viața lui "Barbaros" Hayreddin Pașa și a fraților săi. Producatia istorica prezinta aventurile lui Ishak, Oruc, Hizir și Ilyas care luptă împotriva mareelor ​​și secretelor mării în căutarea sfântului secret. Din distributia serialului fac parte: Engin Altan Düzyatan, Ulas Tuna Astepe, Pelin Akil, Ali Murat Altinmese.

Leyla ile Mecnun (2011–2021)

Leyla ile Mecnun este un serial turcesc de comedie. Serialul, stabilit la Istanbul și regizat de Onur Ünlü, a avut premiera în 2011 la TRT. Este o comedie suprarealistă, absurdistă, care se învârte în jurul parodiei povestii poetice de dragoste a lui Layla și Majnun.

The Protector (2018–2020)

Protectorul este o productie fantastică de dramă turcească cu Çağatay Ulusoy în rol principal. A fost creat de Binnur Karaevli și regizat de Umut Aral, Gönenç Uyanık și Can Evrenol în primul sezon. Acesta a fost difuzat in patru sezoane.

Pasarea matinala (2018–2019)

Erkenci Kuș (Pasarea matinala) este un serial de televiziune turcesc care a fost difuzat la Star TV în perioada 26 iunie 2018- 6 august 2019. Productia îi are în rolurile principale pe celebrii actori Demet Özdemir și Can Yaman.

Suleyman Magnificul (2011–2014)

Suleyman Magnificul este un serial istoric turcesc bazat pe viața sultanului otoman Soliman I. In România serialul a fost difuzat pe Kanal D România, cu titlul Suleyman Magnificul, sub domnia iubirii.

Dragoste infinita (2015–2017)

Dragoste infinită (Kara Sevda) este un serial turcesc dramatic difuzat de canalul turc Star TV. Serialul descrie povestea tânărului Kemal, interpretat de Burak Özçivit si a frumoasei Nihan, a caror poveste de dragoste a fascinat publicul din Turcia si de peste hotare. Serialul a fost difuzat in doua sezoane.

Hercai (2019–2021)

Hercai este un serial de televiziune romantică turcească cu Akın Akınözü și Ebru Șahin, alături de alti actori consacrati Gülçin Santırcıoğlu, Serhat Tutumluer, Oya Unustası și Ahmet Tansu Tașanlar. A avut premiera pe ATV pe 15 martie 2019. In Romania a fost difuzat anul acesta si a inregistrat un succes rasunator.