Care sunt cele mai mari FRICI ale romanilor. Nu o sa-ti vina sa crezi!

Autor: Raluca Vitu
Actualizat: 24 nov 2018, 13:10

Ce spun specialistii.

Potrivit celor mai recente studii, s-a constatat ca 56% dintre romani se tem de cutremure, 54% de incendii, 46% de furtuni si vijelii, 34% de inundatii si 21% de alunecari de teren.

In acelasi timp, 29% dintre romani se tem de furtul bunurilor din locuinta.

Aceste date rezulta din studiul asupra perceptiei si preferintelor consumatorilor privind asigurarile obligatorii si facultative de locuinte realizat pentru Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR) de catre IRES – (Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie).



Astfel, 50% dintre romani sunt interesati de riscurile acoperite prin polita de asigurare, iar pentru unu din trei romani este importanta reputatia societatii de asigurare care furnizeaza serviciul. Pe de alta parte, pretul unei polite este un criteriu important pentru 38% dintre romani, iar riscurile suplimentare acoperite sunt importante pentru 24% dintre consumatori.

Totodata, doi din trei romani declara ca motivul pentru care nu isi asigura locuinta printr-o polita obligatorie impotriva dezastrelor naturale este lipsa banilor.
Alte motive mentionate sunt: lipsa de informare (28%) si neconstientizarea consecintelor riscului (21%), in timp ce 20% dintre romani declara ca nu sunt interesati de asigurari.

Femeile, cu varsta cuprinsa intre 36 si 50 de ani, cu studii medii sau superioare, sunt interesate in mai mare masura de asigurarile pentru locuinte, conform cercetarii.

Cat despre sursele de informare cu privire la asigurari, romanii declara ca se informeaza de la televiziune (50%), de pe internet (35%), direct de la societatile de asigurare (25%), de la prieteni (16%) si familie (13%), dar si de la radio sau
din presa scrisa (7%).

Studiul a fost realizat  in perioada 14 – 20 iunie 2018, pe un esantion de 1.248 de persoane.