Care sunt, de fapt, cele două pastile pe care le-a luat Simona Halep, în fiecare zi, înainte de scandalul de dopaj

Author: Andreea Buinoschi

Care sunt, de fapt, cele două pastile pe care le-a luat Simona Halep, în fiecare zi, înainte de scandalul de dopaj

Sursa: Istock

Simona Halep a luat două pastile în ultimii ani, iar acest lucru a fost dezvăluit la scurt timp după scandalul de dopaj. Medicul ORL apropiat al acesteia a făcut mai multe declarații.

Simona Halep este în mijlocul unui scandal de dopaj, iar, acum, s-a aflat care sunt cele două pastile pe care le-a luat, înainte de acest incident.

Ce pastile a luat Simona Halep în ultimii ani

Simona Halep a fost testată anti-doping la US Open 2022, dar rezultatul a ieșit pozitiv, motiv pentru care s-a ales cu o suspendare provizorie. Sportiva a fost testată pozitiv cu Roxadustat, o susbtanță de clasa EPO, un medicament împotriva anemiei și care se administrează, de cele mai multe ori, în cazul pacienților care fac dializă.

Dana Safta, medic ORL și doctor în științe medicale, cu acordul Simonei Halep, a spus ce pastile a luat aceasta, în ultima perioadă, în fiecare zi.

„Am acceptul Simonei să vă dezvălui că ea lua zilnic Euthyrox 50mcg și o pastilă anticoncepțională. Intervenția la nas a decurs minunat, dacă ar fi luat Roxadustat avea pericol de tromboză.

Citeste si: Reacția lui Toni Iuruc după ce Simona Halep a fost depistată pozitiv cu Roxadustat. Detaliul incredibil dezvăluit de fostul soț al sportivei: "Vă dezvălui ceva în premieră"

Am întrebat-o pe Simona ce face cu sticlele de apă în vestiar. A zis că întotdeauna le închide și le pune în sacul ei. Acesta nu e introdus în vreo cușetă, dar nici nu ar putea să facă cineva așa ceva... să-i pună ceva în sticlă”, a spus Dana Safta, în cadrul unei emisiuni difuzate la Antena 3, conform gsp.ro.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

De asemenea, medicul susține cu tărie că este imposibil ca Simona Halep să fi luat această substanță cu buna știință și nu admite ca echipa ei să o fi sabotat, deoarece interesul acesteia este să o ajute pe sportivă.

Simona Halep va trebui să își dovedească nevinovăția

Simona Halep va încerca să demonstreze în instanță că nu este vinovată și admite că lupta pentru dreptate va fi una destul de anevoioasă.

„Astăzi începe cel mai greu meci din viața mea: o luptă pentru adevăr. Am fost notificată că am fost testată pozitiv la o substanță numită Roxadustat într-o cantitate extrem de mică, ceea ce a reprezentat cel mai mare șoc din viața mea”, a transmis Simona Halep, în urmă cu doar câteva zile, pe rețelele de socializare.

Citeste si: Ce este Roxadustat, substanța interzisă la care a fost testată pozitiv Simona Halep

Din cauza celor întâmplate, Simona Halep ar putea să fie ștearsă din clasamentul mondial, ceea ce înseamnă că, din punct de vedere al carierei, va trebui să o ia de la zero.

În cazul în care Simona Halep va scăpa de suspendare, va avea șansa de a reveni în tenis, dar nu este sigur dacă va fi sau nu posibil acest lucru. Întrucât aceasta are peste 30 de ani, impedimentul este unul destul de ridicat.