Care sunt, de fapt, cele mai bune luni pentru a vizita Grecia

Autor: Raluca Ionita
Actualizat: 22 iul 2022, 06:15

Însorita Grecie reprezintă varianta ideală pentru un concediu perfect, la malul mării. Iată care sunt cele mai bune luni în care puteți vizita această țară.

Grecia este una dintre țările preferate de către turiștii din toată lumea, în special pe perioada verii. Motivele acestei alegeri sunt evidente: apele cristaline, plajele cu nisip auriu, dar și toate obiectivele turistice pe care le puteți vizita fac din această țară destinația unei vacanțe perfecte.

Când este de preferat să vizitați Grecia

Cine a fost măcar o dată în Grecia cu siguranță s-a îndrăgostit iremediabil de frumusețea acestei țări.

Trebuie să recunoaștem că zeii au fost extrem de darnici cu grecii și le-au oferit un țărâm în care se poate admira absolut tot ce vă puteți dori.

Dacă sunteți pasionat de mare, de soare și de plajă, atunci trebuie neapărat să vă răsfățați cu un concediu în Grecia.

Bineînțeles că această țară merită vizitată și pentru toate monumentele sale, care povestesc fără cuvinte întreaga istorie fascinantă a acestui popor.

Grecia este o țară recunoscută pentru temperaturile blânde de primăvară sau de toamnă, dar și pentru verile călduroase. Așadar, dacă vă place soarele puternic, puteți vizita această țară în iulie sau în august.

Chiar dacă atunci este foarte cald, trebuie să știți că temperaturile sunt suportabile, datorită faptului că ești înconjurat de mare, oriunde ai privi. Briza mării face ca aerul să fie plăcut, în ciuda temperaturilor ridicate din termometre.

Cea mai calduroasă lună este, de departe, luna august, când noaptea temperaturile nu scad sub 20 de grade, iar ziua pot ajunge aproape de 40 de grade.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

În schimb, dacă nu vă place prea tare căldura și preferați temperaturile mai scăzute, Grecia merită vizitată în lunile de primăvară, la începutul verii, dar și de la finalul lunii septembrie până pe la jumătatea lui octombrie.

De ce să vizitați Grecia și în extra sezon

Dacă veți merge în Grecia în extra sezon, marele avantaj este că în această perioadă, prețurile sunt mult mai mici față de sezonul estival.

Dar cum orice lucru bun are și dezavantaje, există riscul ca în extra sezon multe hoteluri, terase și restaurante să fie închise. În cazul în care ajungeți în această țară primăvara sau toamna, alegeți ca destinație Creta, Rhodos sau Santorini.

În aceste insule tursimul este mult mai dezvoltat și veți găsi ceva de făcut în orice perioadă a anului. În plus, nu este nici foarte aglomerat, astfel că veți putea admira în voie toate minunățiile cu care zeii au înzestrat această țară.

În extra sezon, temperaturile sunt foarte plăcute. Grecia este o țară cu o vreme tipic mediteraneană, adică are veri călduroase și ierni ploioase.

Tocmai de aceea, în afara lunilor de vară, când, așa cum am spus, temperaturile sunt foarte ridicate, în rest, vremea este perfectă pentru plimbări lungi.

Bineînțeles că vremea diferă, în funcție de locația pe care o alegeți. Astfel, pe continent vara este o caldură sufocantă, în timp ce pe insule vântul face ca temperaturile să fie suportabile.

Dacă vizitați zona de nord sau de vest a țării, veți da peste un climat mai umed. În Atena și în partea de est, clima este uscată.