Care sunt, de fapt, cele mai scumpe tipuri de ciocolată din lume

Author: Raluca Ionita
Actualizat: 21 iul 2022, 17:40

Cele mai scumpe ciocolate din lume nu se găsesc în orice magazin, dar norocoșii care au apucat să guste din aceste delicii au rămas încântați! Haideți să aflăm împreună cât poate să coste o bucățică de ciocolată ”prețioasă”.

Ciocolata se numără printre cele mai apreciate și îndrăgite dulciuri din întreaga lume. Îndiferent că vorbim despre copii sau despre adulți, nu există om care să nu poftească la o bucățică de ciocolată. Nu toată lumea are însă norocul să guste o tabletă din cele mai scumpe tipuri de ciocolată din lume. 

To’ak, cea mai scumpă ciocolată din lume

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că orice lucru de calitate costă mai mult.

Nici ciocolata nu face excepție de la această regulă. V-ați gândit vreodată care este cea mai scumpă ciocolată din lume și cât ar trebui să plătiți ca să gustați din ea?

Ciocolata To’ak, căci despre ea este vorba, costă 260 de dolari. Nu toată ciocolata, ci doar 50 de grame! Aceasta este preparată dintr-o recoltă de cacao din Ecuador, unde există arbori care au rezistat bolii “Witch’s Broom”,  Mătura Vrăjitoarei.

O ciupercă a făcut ca arborii de cacao să fie deformați, în așa fel încât semănau cu o mătură. Nu toți copacii s-au stricat însă atunci, iar cei care au rămas întregi produc cacaoa din care se face cea mai fină ciocolată din toată lumea. 

Fiecare bucată de ciocolată este ambalată separat, într-o cutie de argint, și este servită pe câteva perle de zahăr.

De asemenea, are un certificat de autenticitate și o broșură din partea celui care deține arborii de cacao și care a realizat compania ce produce această ciocolată, Jerry Toth. 

Procedeul de fabricare a celei mai scumpe ciocolate din lume durează aproximativ 5 luni. Ciocolata To’ak se găsește doar în câteva magazine exclusiviste de vinuri. 

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Trufa Madeline, cea mai scumpă delicatesă de ciocolată 

Bineînțeles că To’ak nu este singura ciocolată ”prețioasă” din lume. Din spate vine tare și trufa Madeline, care a fost declarată cea mai scumpă delicatesă de ciocolată. 

Costă 250 de dolari și conține o cremă din trufa Perigord, care este considerată diamantul bucătăriei. Are în compoziție 71% ciocolată neagră, iar crema este preparată și din păstăi de vanilie și ulei de trufe, din Italia. 

Podiumul celor mai fine și costisitoare ciocolate din lume este completat de bomboanele elvețiene DeLafee, care conțin fulgi de aur de 24 de karate! 8 ciocolățele de acest gen costă 330 de dolari. 

Foițele prețioase sunt învelite în ciocolată fină și fiecare bomboană are lângă ea și o monedă de aur, emisă de Banca Națională a Elveției. Aceste delicatese sunt ambalate într-o cutie de lemn, acoperită cu mătase. 

De altfel, nu este de mirare că elvețienii se află în top în ceea ce privește ciocolata. Aceștia sunt renumiți în toată lumea datorită mărcilor celebre pe care le-au produs. Ciocolata realizată în Elveția are cel mai mare procent de unt de cacao și se face doar din boabe de cacao din Ecuador, Venezuela sau Madagascar. 

Și belgienii au ridicat ciocolata la rang de artă. În această țară există nu mai puțin de 16 muzee de ciocolată, 12 fabrici și peste 2.000 de magazine care vând tot felul de specialități din ciocolată belgiană.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.