Care sunt, de fapt, semnificațiile culorilor. Ce reprezintă verdele sau roșul

Autor: Raluca Ionita
Actualizat: 25 iul 2022, 09:20

Culorile au diferite semnificații și ne pot ajuta să aflăm personalitatea unui om. Iată ce reprezintă, de fapt, roșul sau verdele

Culorile i-au fascinat dintodeauna pe oameni. Acestea reprezintă, de fapt, percepția omului legată de frecvențele luminii. De exemplu, cele șapte culori din curcubeu pot semnifica notele muzicale, planetele sau zilele săptămânii. Noi vă spunem ce reprezintă fiecare din cele mai cunoscute culori. 

Limbajul culorilor și semnificația acestora

Cu siguranță ați observat că fiecare om are o anumită culoare preferată. Aceasta nu este aleasă întâmplător, așa cum am putea crede la prima vedere. 

În realitate, fiecare culoare reprezintă un anumit tip de personalitate. Iată ce semnificație au cele mai cunoscute culori:

Roșul- culoarea puterii

Această culoare puternică ne duce cu gândul la pasiune, la foc și la putere. Roșul captează imediat atenția, iar persoanele care aleg să poarte această culoare sunt active, stăpâne pe sine și foarte încrezătoare în forțele proprii. 

Roșul incită la acțiune și este un stimulator intelectual. Este culoarea sângelui și tocmai de aceea are semnificația de viață trăită la intensitate maximă. 

Verdele- culoarea vieții

Este culoarea care se asociază cu viața și cu liniștea. Atunci când privim această culoare, creierul face legătură cu buna dispoziție, cu relaxarea, cu siguranța, dar și cu meditația. 

Persoanele care adoră verdele sunt liniștite, timide și concentrate. Pentru că este culoarea frunzelor, verdele reprezintă și speranța. Primăvara, plantele revin la viață, ceea ce înseamnă că verdele ne ajută să privim partea bună a lucrurilor și să fim optimiști. 

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Albastrul- culoarea libertății

Culoarea libertății și a spiritualității, așa este perceput albastrul. Este o culoare rece, liniștită, care ne face să medităm. 

Albastrul reprezntă calm, seriozitate și concentrare. Aveți însă grijă că, folosit în exces, albastrul poate duce la depresie. Cei care preferă albastrul sunt buni oratori, pentru că atrag cu ușurință publicul, datorită acestei culori. 

Galbenul- culoarea optimismului

Este culoarea geloziei, a bogăției, a optimismului și a fericirii. Reprezintă culoarea aurului, ceea ce duce la o concentrare a atenției și la o motivație suplimentară a persoanelor care iubesc această culoare. 

Este o culoare caldă și luminoasă, care crează o senzație plăcută de intimitate. 

Ce reprezintă culorile curcubeului

Cu toții am văzut, măcar o dată, curcubeul. Acesta este, de fapt, un fenomen meteorologic, care apare atunci când lumina puternică a soarelui se refractă în picăturile de apă din atmosferă. 

Tocmai de aceea, curcubeul poate fi văzut întodeauna, doar după o ploaie puternică. 

Sir Isaac Newton a fost cel care a spus că un curcubeu are șapte culori. Deși inițial, întemeietorul fizicii moderne a ales doar 5 culori, roșu, galben, verde, albastru și violet, ulterior a realizat că un curcubeu ar trebui să reflecte zilele săptămânii, notele muzicale dintr-o gamă și numărul de planete cunoscute pe vremea aceea. 

Așadar, curcubeul are 7 culori care pot fi văzute: roșu, orange, galben, verde, albastru, indigo și violet. De aici a pornit și acronimul ROGVAIV, care provine de la culorile vizibile ale curcubeului.

Pe lângă semnificația celor 4 culori mai cunoscute, și orange, indigo și violet au o importanță deosebită. Orange sau portocaliul este culoarea cunoașterii, a meditației și a căldurii. 

Emană optimism și fericire, dar și sentimentul de protecție. Este o culoare perfectă pentru persoanele sociabile și de asemenea, stimulează din punct de vedere al emoțiilor. 

Violetul sau movul are legătură cu paranormalul și de cele mai multe ori, este considerată o culoare a suferinței. Dă senzația de indiferență, neliniște și de descurajare.

Violetul este, de fapt, o combinație între albastru și roșu și poate reprezenta și pocăința, înțelepciunea sau iubirea.  

Ultima culoare a curcubeului, indigo, reprezintă ceva purificator și eliberator. Această culoare are legătură cu meditația și cu visele și ajută la o intuiție mai bună.