Care sunt efectele SECUNDARE dupa operatia de RINOPLASTIE!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 mar 2017, 19:02

Daca esti nevoit sa faci o astfel de interventie chirurgicala, iata ce trebuie sa stii despre efectele ei secundare!

Rinoplastia este o interventie ce presupune o recuperare treptata. Nasul si fata prezinta initial umflaturi si echimoze (vanatai) vizibile. De regula, acestea se amelioreaza dupa circa o saptamana, in functie de organism. Este foarte important de retinut, ca desi vanataile dispar si edemul facial si periocular se diminueaza, nasul datorita structurii sale complexe (atat oase, cat si cartilaje si tesut moale), ramane umflat o perioada mai indelungata, de la caz la caz.

Astfel ca pacientii trebuie sa aiba rabdare, deoarece el se dezumfla treptat, intial mai mult in prima luna postoperator, dupa care lent pana la 6 luni chiar 1 an, de abia atunci avand forma “cu adevarat” finala.

##VIDEO108058##Recuperarea dupa o interventie de rinoplastie presupune odihna la pat. Imediat dupa interventie fata va fi umflata si se va resimti o senzatie de disconfort in zona nasului. Umflaturile si vanataile incep sa se amelioreze dupa doua-trei zile, timp in care este indicat sa se aplice comprese reci in zona ochilor.
Una dintre indicatiile medicului este aceea de a nu va sufla nasul timp de cel putin o saptamana. De asemenea, nu trebuie sa va aplecati, deoarece acest lucru poate produce sangerari si stari de ameteala.

Dupa rinoplastie pacientul se poate intoarce in circa doua saptamani la serviciu. Pentru ca recuperarea sa nu dureze mai mult decat este necesar, pacientii trebuie sa evite practicarea sporturilor, si efortul semnificativ in primele 2 luni postoperator.
De asemenea trebuie evitate expunerea la soare, traumatismele de orice fel in zona nasului si purtatul de ochelari de soare sau de vedere, cel putin in primele 2 luni postoperator.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii