Care sunt elementele cheie pe care trebuie să le iei cu tine în bagajul bebelușului atunci când pleci la bunici?

Author: Diana Tilă
Actualizat: 25 iul 2023, 16:19

Atunci când hotărăști să mergi împreună cu cel mic într-o vizită la bunici, faci o alegere foarte inspirată pentru micuțul tău! Aceste vizite sunt oportunități de a crea legături puternice între generații și îi oferă copilului ocazia de a experimenta un mediu diferit, într-un cadru familiar iubitor.

Vizita la bunici, în special la țară, îi oferă bebelușului oportunități unice de a explora mediul înconjurător, să își dezvolte simțurile prin plimbări în aer liber, să descopere diverse plante și animale și să se experimenteze viața rurală.

Iată ce nu trebuie să lipsească din bagajul celui mic atunci când mergeți într-o vizită la bunici

Pentru început, asigură-te că incluzi suficiente schimburi de haine în bagaj, în funcție de durata șederii. Nu ar trebui să lipsească body-urile, pijamalele, hăinuțe de zi și de seară, șosete, încălțăminte și pălăriuțe de protecție împotriva soarelui. Eventual, poți verifica previziunile meteo pentru a te asigura că iei haine adecvate pentru vremea respectivă.

Dacă bebelușul tău este încă alăptat sau primește lapte praf, ar trebui să pregătești o cantitate suficientă de lapte și să îl transporți în recipiente speciale. În cazul în care cel mic a început deja diversificarea, poți pregăti de acasă câteva porții de mâncare. De asemenea, nu uita să incluzi în bagaj biberoane, tetine, lingurițe și alte instrumente necesare pentru hrănirea celui mic.

De asemenea, nu uita de articolele de igienă pentru micuț. Pregătește săpun lichid pentru bebeluși, șampon, cremă pentru scutec și cremă hidratantă. Asigură-te că adaugi suficiente scutece și șervețele umede în bagaj, cât și pungi pentru scutecele uzate, dar și un termometru. Nu uita să iei și suzeta!

Pentru a-l menține pe cel mic atent și preocupat în timpul călătoriei, ia cu tine jucăriile preferate și diverse obiecte de divertisment, care să-i capteze atenția.

Nu în ultimul rând, în cazul în care plănuiești să faceți o vizită care să se întindă pe mai multe zile, ar fi bine să incluzi în bagaj și căruciorul de transport pentru cel mic. Astfel îl poți plimba în siguranță și va avea un loc familiar pentru odihnă și somn în timpul plimbărilor. În plus, pe site-ul babymatters.ro găsești numeroase modele de cărucioare Cybex, iar în funcție de nevoile și preferințele tale, poți alege modelul de cărucior care vi se potrivește. De asemenea, pe site găsești și alte accesorii de la Cybex de care ai nevoie pentru plimbări, cum ar fi protecția de ploaie pentru cărucioare sau scaunul auto.

În concluzie, în cazul vizitelor spontane, întotdeauna se întâmplă să omiți un lucru important pe care trebuia să-l adaugi în bagajul celui mic. Pentru a evita ca acest lucru să se întâmple, cel mai bine este să ai o listă cu lucrurile esențiale pe care trebuie să le incluzi, în cazul unei deplasări. Ține cont și de nevoile specifice și de preferințele celui mic atunci când pregătești bagajul.

 

Sursa foto: freepik.com