Care sunt factorii care influențează prețul pentru mierea de Manuka?

Author: O.P.

Mierea de Manuka este un ingredient din ce în ce mai popular în toate colțurile lumii. Proprietățile sale remarcabile și beneficiile aduse utilizatorilor sunt de necontestat. Chiar și cercetătorii au confirmat, în urma studiilor efectuate, că acest ingredient este de un real ajutor în tratarea diverselor afecțiuni cutanate, dar mai ales a celor de cauză internă.

Însă, mierea de Manuka nu are un preț tocmai redus, nefiind un produs pe care ni-l putem permite foarte des. Cu toate acestea, putem spune fără a exagera cu nimic că are un preț corect și rentabil, luând în calcul numeroasele beneficii aduse. Despre acestea s-au scris nenumărate articole, așa că nu vom mai insista asupra lor. Vom detalia însă modul de stabilire al prețului pentru mierea de Manuka originală și cel de clasificare al acesteia.

Mierea de Manuka – criterii și sisteme de clasificare

Fiind un ingredient cu o mulțime de proprietăți remarcabile, mierea de Manuka dispune de mai multe sisteme de clasificare, destul de complexe, care ne pot pune uneori în dificultate în momentul alegerii.

Dintre acestea, cele mai cunoscute sunt UMF, MGO și Kfactor, iar în continuare le vom detalia pe fiecare în parte.

  • Clasificarea UMF pentru mierea de Manuka

Prescurtarea UMF vine de la Unique Manuka Factor și reprezintă un indice utilizat de organizația cu același nume, Unique Manuka Factor Honey Association, pentru a măsura puritatea mierii, urmărind nivelul de metilglioxal (MGO), dihidroxiacetona (DHA) și leptosperin din compoziția acesteia. Valorile UMF, care reflectă activitatea antibacteriană a mierii, pot varia între 5+ și 20+, rareori aceasta depășind valoarea de 30+. Cu cât indicele UMF are o valoare mai mare, cu atât proprietățile antibacteriene sunt mai intense.

  • Clasificare MGO pentru mierea de Manuka

Acest sistem de clasificare a fost creat în anul 2008 de către profesorul Thomas Henle și indică cantitatea de metilglioxal (MGO) din componența mierii care, așa cum spuneam și mai sus, arată activitatea antibacteriană a acestui ingredient minune. De data aceasta, valorile se încadrează între 30+ și 850+, regula fiind aceeași: cu cât indicele este mai mare, cu atât activitatea antibacteriană este mai ridicată. Pe eticheta mierii de Manuka, indicele MGO mai poate apărea sub denumirea MG, care reprezintă același lucru.

  • Clasificarea Kfactor pentru mierea de Manuka

Kfactor este un indice, marcă înregistrată Wedderspoon, care măsoară concentrația granulelor de polen Manuka din componența mierii. Cu cât procentajul este mai mare, cu atât efectele antioxidante ale acesteia sunt mai puternice. Valorile factorului K sunt trei la număr: 12, 16 și 22. Pentru mierea de Manuka ce dispune de însemnul Kfactor 12, concentrația de polen este de 65%, pentru Kfactor 16, de 75%, iar pentru Kfactor 22, de 90%.

Este de la sine înțeles faptul că, cu cât acești indici au valori mai ridicate, indicând o puritate mai mare a mierii, cu atât prețul acesteia va crește direct proporțional. Este normal acest lucru și trebuie să tratăm achiziția ca pe o investiție în propria noastră sănătate.

Indicații de utilizare a mierii de Manuka

Fiind un produs care aduce atât de multe beneficii organismului, acesta este recomandat oricărei persoane care are grijă de sănătatea sa, fiind, printre altele, o alternativă naturală de îndulcitor. În ceea ce privește indicațiile consumului de miere de Manuka la copii, specialiștii afirmă că nu există motive reale de îngrijorare. Totuși, este recomandat ca micuții cu vârste de sub un an sa nu consume miere deoarece sistemul lor digestiv nu este pregătit pentru componentele regăsite în acest produs.

De asemenea, având un conținut ridicat de zaharuri, mierea este contraindicată, chiar interzisă, persoanelor care suferă de diabet. Este recomandată însă femeilor însărcinate, conținutul crescut de minerale și elemente nutritive ale mierii de Manuka fiind benefice în dezvoltarea armonioasă a fătului.

Cu toate acestea, este bine ca înainte a include mierea de Manuka în alimentație să consultăm medicul specialist și doar la recomandările acestuia să urmăm o dietă bazată pe acest ingredient.

Republica BIO – primul magazin online din România ce oferă produse bio

În momentul în care dorim să ne bucurăm de beneficiile reale ale unui produs bio, 100% natural, este foarte important să îl achiziționăm din cadrul unui magazin de specialitate, care dispune de verificări și certificări europene recunoscute privind calitatea.

În România, Republica BIO este unul dintre acele magazine online care se bucură de apreciere din partea instituțiilor internaționale din domeniul sănătății alimentare, dar și din partea clienților, grație portofoliului divers și bogat, ce cuprinde produse bio sănătoase, la prețuri corecte. Brandul militează pentru o alimentație curată, garantând că doar produsele care au trecut testul inspecțiilor de calitate vor fi pus la vânzare.

Dacă ești în căutarea celei mai variate game de miere de Manuka originală, descoperă ofertele de pe republicabio.ro.

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.