Care sunt principalele favorite la US Open pe tabloul feminin? Spre cine ar trebui să îți îndrepți atenția

Author: Oana Picerea

US Open e din ce în ce mai aproape și după succesul istoric al Elenei Rybakina, tabloul feminin de la turneul american promite să producă și mai multă dramă și mai multe surprize. Dincolo de surprize însă, există câteva nume care sunt marile favorite pentru acest turneu și cele de la care există mari așteptări de confirmare, mai ales, de exemplu, după eșecul Igăi Swiatek la Wimbledon.

Dacă vrei să pui un pariu pe US Open, cel mai probabil ar trebui să te bazezi pe numele de mai jos pentru că ele au cele mai mari șanse de câștig în acest an.

Iată spre cine trebuie să îți îndrepți atenția

Iga Swiatek

Indiferent de performanțele ei de la Wimbledon, poloneza rămâne în acest moment cea mai bună jucătoare din lume și chiar și una dintre cele mai în formă. Nu trebuie uitat că Swiatek a venit la Wimbledon după o serie de victorii care părea că nu se mai oprește. Sigur că oboseala și-a spus cuvântul într-un final, dar jucătoarea din Polonia vine cu forțe proaspete la US Open iar asta va face toată diferența din lume. Retururile ei vor fi la înălțime, iar numărul mare de break-uri pe care îl va reuși va fi și el un aspect important de care ar trebui să ții cont. Așdar, Swiatek nu poate fi exclusă niciodată de pe lista de favorite, mai ales după retragerea lui Ashleigh Barty. Swiatek este cea mai valoroasă jucătoare din lume și are cele mai mari șanse să câștige US Open.

Naomi Osaka

Aici poate să fie considerată o surpriză, plasarea lui Osaka, însă dacă japoneza va fi prezentă la turneu, atunci valoarea ei nu poate fi contestată sub nicio formă. Osaka este una dintre cele mai bune jucătoare din lume și dacă va fi aptă atât fizic cât și psihic atunci ea va putea să pună probleme oricui. Osaka pare să fie pus tenisul pe locul doi în ultima vreme, mai ales după scandalul de la Roland Garros de anul trecut, ceea ce îi face foarte bine mental, însă jocul ei pare să și sufere în același timp. 

Simona Halep

Românca este într-o revenire de formă. Prezența în semifinalele de la Wimbledon arată că Simona este din nou în ascensiune și își revine în sfârșit după accidentarea teribilă suferită. Halep este capabilă să învingă pe oricine într-o zi bună, iar asta nu se va schimba nici la US Open. Trebuie să fim pregătiți pentru un turneu mare al Simonei, posibil chiar cu o prezență în marea finală de la New York. Simona poate să surprindă pe oricine și după toată pregătirea din această vară și cu prezența la Wimbledon, este din nou aproape să fie 100%. Asta va conta enorm în economia competiției și cu siguranță că un duel cu Iga Swiatek ar fi unul dorit de toți fanii tenisului. 

Așadar, acestea sunt principalele nume de pe tabloul feminin la care ar trebui să te uiți dacă vrei să știi cine are cele mai mari șanse de câștig la US Open.

sursă foto: unsplash.com