Care sunt Târgurile de Crăciun 2022 deschise în București. Lista completă a târgurilor de sărbători din Capitală

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 28 aug 2023, 02:45

Târgurile de Crăciun din București vor fi deschise în perioada 20 noiembrie-26 decembrie 2022.

Sursa: https://unsplash.com/

S-au deschis Târgurile de Crăciun în București!

Potrivit arcub.ro, Târgurile de Crăciun din București vor fi deschise în perioada 20 noiembrie-26 decembrie 2022.

Care sunt Târgurile de Crăciun 2022 deschise în București

Indiferent de dimensiunile acestora, că sunt mari sau mici, organizatorii Târgurilor de Crăciun se străduiesc în fiecare an să iasă totul perfect și își întâmpină vizitatorii cu produse de sezon, dar și cu evenimente care să te introducă în atmosfera și magia sărbătorilor de iarnă.

Citește și: Atracțiile principale de la Târgul de Crăciun București 2022. Cum se pot distra vizitatorii la cel mai așteptat târg al anului

Pentru că ne dorim să fiți la zi cu evenimentele care au loc în această perioadă, va facem un tur complet al Târgurilor de Crăciun care au loc în București.

Târgul de Crăciun din Piața Constituției

Un eveniment de brand, lansat de Primăria Municipiului București, care se desfășoară în perioada 20 noiembrie-26 decembrie, are loc în Piața Constituției. Târgul, care a îmbrăcat deja hainele de sărbătoare, găzduiește 70 de căsuțe din lemn, unde vizitatorii pot alege dintre produsele alimentare, cadouri pentru cei dragi, obiecte handmade și suveniruri tradiționale. Copii au spații special create pentru ei, iar Casa lui Moș-Crăciun promite să creeze o atmosferă de poveste, unde cei mici sunt întâmpinați de spiriduși și pot sta de vorbă cu Moș Crăciun.

Atmosfera din Piața Constituției este completată de un brad imens, un patinoar de peste 30 de metri lungime, un carusel și o roată panoramică, înaltă de peste 40 de metri.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Pe scena plasată în fața Casei Poporului, vor urca coruri de la Palatul Național al Copiilor şi Opera Comică pentru copii, artiști şi grupuri vocale ale unor lăcașuri de cult religios şi instituții ce promovează creația românească tradițională. 

Târgul va fi deschis de luni până vineri, între orele 12:00-23:00, iar sâmbăta și duminică va fi deschis între 10:00-23:00.

Târgul de Crăciun din Drumul Taberei

West Side Christmas Market 2022, organizat de Untold, se desfășoară în Drumul Taberei, în parteneriat cu Primăria sectorului 6.

Acesta se desfășoară în perioada 25 noiembrie – 27 decembrie 2022. Târgul de Crăciun din Drumul Taberei s-a deschis pe data de 25 noiembrie cu un foc de artificii și un spectacol susținut de Gașca Zurlie.

În parcul Moghioroș a fost instalată o perdea de lumini de peste 100 de metri, ridicată la o înălțime de 50 de metri, și este considerată cea mai mare perdea de lumini din România.

Pentru amplasarea ei, organizatorii au lucrat cu o companie internațională care operează astfel de instalații în Asia, Țările Nordice şi SUA, una din cele mai emblematice locații în care se montează astfel de decorațiuni fiind Rockefeller Center New York. Accesul la   patinoarul montat în cadrul târgului se va face zilnic începând cu ora 10:00.

Târgul de Crăciun de la Opera Comică

Târgul de Poveste de la Opera Comică pentru copii se va desfășura în intervalul 25 noiembrie – 29 decembrie 2022. Acesta se va redeschide special pentru copii și va avea o mulțime de activități și surprize de sezon, după următorul program:

  • - 15-21, luni-vineri
  • - 10-22, sâmbătă-duminică
  • - 10-22, pe 30 noiembrie, 1, 2, 26, 27, 28 și 29 decembrie
  • - 10-16, pe 24 decembrie
  • - închis, pe 25 decembrie.

Atracțiile Târgului de Crăciun sunt: Patinoarul, Derdelușul, Trenulețul și Caruselul revin în curtea Operei Comice pentru Copii. Cea mai mare atracție va fi Zborul cu Sania, ideal pentru cei mai curajoși dintre vizitatori. Începând cu data de 2 decembrie în cadrul Târgului de Poveste va fi invitat Moș-Crăciun cu care copiii vor putea sta de vorbă și chiar să facă poze.

Țara Maramureșului va fi prezentă în Târg, tot în premieră, cu ateliere ale meșterilor populari și bucate tradiționale cum numai în Maramureș se pregătesc. Până la finalul anului, aici, vor avea loc 131 de spectacole și 30 de Nopți ale Spiridușilor. Începând cu data de 26 noiembrie, publicul are ocazia de a vizita lumea din spatele scenei, toate departamentele OCC, în tururi interactive programate în weekend, în intervalul orar 19-21.

Citește și: Astăzi se deschide Târgul de Crăciun 2022 din Drumul Taberei. Cât costă un pahar cu vin fiert și care sunt atracțiile principale

J’ai Christmas Market

J’ai Christmas Market se va avea loc în perioada 10-11 noiembrie în Grădina J’ai Bistro București. Aici participanții vor avea parte de o atmosferă călduroasă și vor putea savura un vin fiert cu scorțișoară și portocală. Este prima ediție de acest gen care va avea loc în Grădină.

Târgul de Crăciun de la Maison 13

În perioada 10-11 decembrie se va desfășura Christmas Candy Fair 2022 la Maison 13. Cei care iubească Sărbătorile de Iarnă pot să I lase Moșului o scrisoare sau pot asculta colinde în timp ce vor putea gusta din cozonacii și vinul fiert și bineînțeles nu vor lipsi bomboanele pentru brad.

Târgul Cadourilor de Designer

Noel 2022-Târgul Cadourilor de Designer va avea loc în perioada 10-11 decembrie și 17-18 decembrie 2022. Acesta este considerat unul dintre cele mai longevive Târguri de Crăciun și se va desfășura în noua locație Ghica House. Aici vor fi prezenți designerii de: bijuterii contemporane, obiecte de design, ceramică și porțelan, decorații de brad alternative, delicii pentru trup și suflet, dar și art & craft.

Târgul de Crăciun de la Sala Dalles

Acesta se va desfășura la Sala Dalles în perioada 16-19 decembrie 2022, în intervalul 10:00 20:00 de unde pot fi achiziționate cadouri de Crăciun pentru cei dragi.

Târgul de Crăciun Vis de Iarnă

Târgul se va avea loc în perioada 17-18 decembrie pe Strada Dumbrava Roșie numărul 2, între orele 10:00 -18: 00. Spiridușii Moșului au pregătit: turtă dulce, decorațiuni pentru casă și birou, haine și accesorii, bijuterii, lumânări parfumate și produse de lavandă, jucării și produse cosmetice.