Care va fi cea mai mică pensie începând cu data de 1 ianuarie 2023. Milioane de pensionari vor beneficia de ajutoare suplimentare din partea statului

Author: Andreea Buinoschi

Care va fi cea mai mică pensie începând cu data de 1 ianuarie 2023. Milioane de pensionari vor beneficia de ajutoare suplimentare din partea statului

Sursa: Shutterstock

Deoarece inflația înregistrată anul acesta este mult prea mare pentru a putea fi suportată cu ușurință de către români, iar pensionarii sunt cei mai afectați de scumpirile peste măsură, Guvernul a decis ca pensiile să crească, iar cei nevoiași să primească ajutoare din partea statului.

Pensiile cresc începând cu data de 1 ianuarie 2023, iar anumite categorii de pensionari vor primi și diferite ajutoare, pentru a trece mai ușor peste cheltuielile necesare ale anului care urmează.

Care va fi cea mai mică pensie începând cu data de 1 ianuarie 2023

Guvernul României a decis ca punctul de pensie să ajungă la 1.785 de lei, iar alte milioane de pensionari vor primi diferite sume, pentru plata anumitor facturi, dar și pentru plata altor necesități.

Casa Națională de Pensii tipărește ultimele taloane de pensie pentru luna care urmează, iar pensionarii vor beneficia de pensii cu 12,5% mai mari, iar ajutoarele sociale vor fi acordate pentru cei care au pensii mai mici sau egale cu 3.000 de lei.

În anul 2020, pensia minimă era de 1.000 de lei, iar, în anul 2023, după ce majorarea va fi aplicată, aceasta va ajunge la 1.125

de lei.

„Ştiţi că se lucrează în prezent, colegii mei au făcut eforturi fantastice. Se lucrează şi in doua schimburi, si sâmbătă si duminica, pentru a reuși sa tipărim taloanele. Este vorba despre 5 milioane de taloane de pensii pe care trebuie sa le tipărim.

Citește și: Vești bune pentru români! Aceste categorii de angajați pot ieși mai devreme la pensie în 2023

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Numai ca acum au intervenit aceste modificări in sistemul integrat cu noile valori. Nu este vorba doar de actualizarea punctului de pensie, ci e vorba si de acele ajutoare financiare care se dau in functie de cuantumul de pensie pana la nivelul de 3.000 de lei”, a anunțat Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii, la Romania TV.

Ajutoare sociale pentru pensionarii cu venituri modeste

Guvernul a decis să ofere bani în plus pensionarilor care, deși vor beneficia de majorări ale veniturilor, nu vor avea sume lunare prea mari.

„Este vorba despre cei care primesc in plus, pe lângă majorarea de 1785 lei, alti 1000 de lei pentru cei cu pensii sub 1.500 lei. Cei cu pensii intre 1501 si 2000 mai primesc 800 de lei in plus, iar pensiile de la 2001 pana la 3000 mai primesc 600 de lei in plus pe lângă majorarea pe care au primit-o.

Banii se acorda in doua transe egale in ianuarie si octombrie”, a mai precizat acesta.

Citește și: Mihai Neșu a dezvăluit ce pensie primește de la statul român, după accidentul care i-a schimbat viața: “E foarte greu!”

De asemenea, se vor mai acorda bani pentru facturi, două tranșe de câte 700 de lei, și vouchere de 50 de euro, acordate o dată la două luni, pentru pensionarii care au venituri modeste.