Care va fi cel mai mic salariu din România. Anunțul vine din partea lui Marius Budăi

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 16 sep 2022, 20:25

Care va fi cel mai mic salariu din România. Anunțul vine din partea lui Marius Budăi

Marius Budăi, ministrul Muncii, a făcut declarații importante despre salariile din România. Acesta susține că mărirea salarială va avea beneficii atât pentru angajator, cât și pentru angajat.

Ministrul Muncii a anunțat la RFi faptul că se vor începe discuțiile cu Nicolae Ciucă și cu Marius Budăi despre salariul minim adecvat.

Cel mai mic salariu ar urma să ajungă la 3.000 de lei

Marius Budăi susține că propunerea este ca cel mai mic salariu să ajungă la 3.000 de lei: „Propunerea PSD privind majorarea salariului minim la 3.000

de lei brut este exact în spiritul Directivei europene”.

Mai mult decât atât, acesta a declarat faptul că Partidul Social Democrat „va susține în Coaliția de Guvernare ca Guvernul să adopte, chiar din acest an, prevederile Direcitvei”, dar și că își dorește ca schimbările să fie aplicate începând cu data de 1 ianuarie 2023.

„Din punctul meu de vedere, doar pozitive, pentru toate părțile, pentru că haideți să fim conștienți asupra contextului social și economic din această perioadă.

Eu cred că o relație de respect și onestitate între angajați și angajatori este ghidată și de nivelul câștigului și mai ales de ceea ce în România din păcate încă avem și anume sărăcie în muncă”
, a mai spus Marius Budăi, conform rfi.ro.

Citeste si: Vești importante pentru români! Ce se întâmplă cu salariul minim european și câți bani vor primi angajații. Marius Budăi a făcut anunțul

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Românii ar putea primi tichete sociale și în anul care urmează

Nicolae Ciucă, premierul României, a anunțat că se ia în calcul continuarea acordării cardurilor sociale și în anul 2023. De asemenea, se vorbește și despre o mărire a pensiilor, pe lângă cea a salariilor, dar datele vor fi făcute publice după proiecția de buget pe anul 2023.

Acordarea tichetelor sociale și în anul 2023 ține de fondurile economice de care va dispune Guvernul.

„Am susţinut de la început că trebuie să ne îngrijim astfel încât să ne aliniem la această decizie. Există posibilitatea ca începând cu anul 2023, aşa cum am discutat în coaliţie şi cum am afirmat de fiecare dată, să susţinem creşterea salariului minim şi, desigur, a pensiilor, doar că aceste date, aşa cum este şi normal şi responsabil, vor fi făcute publice după ce vom avea proiecţia de buget pe anul 2023”, a spus Nicolae

Ciucă.

Mai mult decât atât, acesta a mai spus că persoanele vulnerabile din punct de vedere economic trebuie ajutate, iar sumele care au urma să fie acordate vor fi ajustate în funcție de rata inflației.

Citeste si: Vești bune pentru români! Salariul minim va fi majorat cu cel puțin 500 de lei. Când va fi posibilă mărirea

„Pe de o parte trebuie să acoperim rata de creştere a inflaţiei, de cealaltă parte, de asemenea în funcţie de evoluţia concretă şi de evoluţia inflaţiei şi a economiei, aşa

cum am făcut anul acesta şi am luat deja două măsuri de a asigura cetăţenilor vulnerabili cu salarii mici, cu pensii mici, acest sprijin financiar, primul în prima jumătate e a anului, cel de-al doilea în a doua jumătate, să gândim şi să luăm măsuri similare şi anul viitor”, a mai spus Nicolae Ciucă, potrivit adevarul.ro.

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?