Cariera lui Guillermo Ochoa. Portarul mexican e expert în campionate mondiale de fotbal

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 29 nov 2022, 11:45

Cariera lui Guillermo Ochoa

Sursa: Facebook Guillermo Ochoa

Cariera lui Guillermo Ochoa este una impresionantă, acesta fiind remarcat în urma talentului natural pe care îl are.

Cariera lui Guillermo Ochoa a început la vârsta de 18 ani, iar după aproape două decenii, Ochoa este unul dintre cei mai urmăriți jucători de la Mondial.

Citește și: Care sunt grupele Cupei Mondiale din Qatar 2022. Programul competițional și loturile complete

Portarul echipei naționale a Mexicului este unul dintre cei mai urmăriți jucători de la Mondial

Cupa Mondială din Qatar va avea loc în perioada 20 noiembrie-18 decembrie. Echipa Mexicului se află în grupa C, iar aceasta are ca și adversari echipa Argentinei, echipa Arabiei Saudite și cea a Poloniei.

Selecționerul echipei naționale a Mexicului, Gerardo Martino, a anunțat care vor fi cei 26 de jucători ce va reprezenta Mexic în Cupa Mondială, iar de pe listă nu au lipsit Guillermo Ochoa, Edson Alvarez, Hirving Lozano sau Raul Gimenez.

Guillermo Ochoa are 37 de ani și aproape 20 de ani de carieră și aceasta este a cincea oară când joacă la Cupa Mondială, iar toată lumea stă cu ochii pe el, sperând că de această dată va aduce noroc echipei naționale a Mexicului. Echipa națională a Mexicului are nevoie să rupă așteptările tuturor de a fi eliminate în ,,optimi”, așa cum s-a întâmplat de 7 ori, iar lumea își pune încrederea în Guillermo Ochoa pentru a rupe acest lanț de înfrângeri.

Citește și: Când începe Campionatul Mondial de Fotbal Qatar 2022. Programul competițional și stadioanele care vor găzdui meciurile

Cariera lui Guillermo Ochoa

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cariera profesională a lui Guillermo Ochoa a început când acesta avea vârsta de 18 ani. Startul carierei l-a avut în anul 2004, când a început să joace la nivel profesionist pentru Club America, cunoscut și sub numele de Las Águilas. Prima sa victorie la nivel de ligă a avut loc la doar un an de la debutul său, unde a fost ales portar titular.

Guillermo Ochoa a jucat pentru acest club până în anul 2011, unde a participat la peste 200 de meciuri alături de echipa sa, iar unele dintre cele mai importante victorii au fost realizate în

perioada în care juca pentru Club America.

El a câștigat primul său campionat pentru Club America în sezonul Clausura 2005, iar tot în acel an, Ochoa a condus echipa la câștigul Campeon de Campeones 2005, dar și Cupa Campionilor CONCACAF 2006.

Guillermo Ochoa a câștigat și două premii ,,Mănușa de Aur”, în anul 2006 și 2007. În anul 2007, faimosul portar a făcut parte din lista candidaților pentru Globul de Aur, fiind unul dintre cele 3 nume ce nu joacă în echipe din Europa.

Guillermo Ochoa a jucat ultimul său meci pentru Club América în Clausura 2011, unde clubul a ajuns în sferturile de finală. După acest ultim meci, portarul a semnat un contract de 3 ani cu Clubul francez Ajaccio, după care a continuat pentru o altă perioadă de 3 ani la clubul spaniol La Liga Málaga, pe 1 august 2014.

Abia în anul 2016 Guillermo Ochoa și-a făcut prima apariție în La Liga pentru Málaga după ce portarul principal s-a accidentat în timpul meciului, după un an în care a stat pe bancă. Acesta a fost împrumutat de către Málaga la Granada pentru sezonul 2016, iar la final, Ochoa a semnat un contract pe doi ani cu Clubul Belgian Standard Liège. În anul 2019, Guillermo Ochoa s-a întors la echipa în care a debutat, Club America, unde se zvonește că este cel mai bine plătit jucător mexican.

Citește și: Politicienii germani critică Cupa Mondială din Qatar

Sursa: Facebook Guillermo Ochoaplayersbio.com, gsp.ro

 

Taguri:

În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.