Carlos Alcaraz a câștigat titlul de la Wimbledon 2023, în fața idolului său Novak Djokovic

Author: Cristina Mocanu
Actualizat: 17 iul 2023, 09:32

Carlos Alcaraz

Sursa: https://www.facebook.com/wimbledon

Carlos Alcaraz este noul campion de la Wimbledon 2023.

Duminică seara, Carlos Alcaraz a fost cel care a surprins pe toată lumea, câștigând titlul de la Wimbledon.

Noul campion Wimbledon 2023

După un meci cu un scor strâns și plin de emoții s-a decis campionul de la Wimbledon 2023. Acesta este nimeni altul decât numărul 1 mondial, la tenis masculin, Carlos Alcaraz.

Acesta l-a învins în finala turneului de Mare Şlem pe sârbul Novak Djokovic, cu 1-6, 7-6 (8/6), 6-1, 3-6, 6-4.

Acesta este al doilea titlu de Grand Slam din cariera lui Alcaraz (acesta a mai triumfat la US Open 2022).

Carlos Alcaraz al 3-lea jucător din Era Open care cucerește titlul la Wimbledon

Carlos Alcaraz a devenit al 3-lea jucător din Era Open care cucerește titlul la Wimbledon înainte să împlinească 21 de ani, după Boris Becker și Bjorg.

Citește și: Se apropie începerea US Open 2023 și totodată întoarcerea lui Novak Djokovic la New York. Vezi care sunt principalii favoriți la titlu anul acesta!

Trebuie menționat faptul că ultima înfrângere a lui Djokovic la Wimbledon data din 2017: la acea ediție, sârbul era nevoit să abandoneze în timpul partidei cu Tomas Berdych din sferturile competiției londoneze (la scorul de 7-6(2), 2-0 în favoarea cehului).

Djokovic și Alcaraz s-au întâlnit de trei ori până acum în circuitul ATP. Precedentele meciuri s-au disputat zgură, fiecare câștigând o dată: Carlos la Madrid (2022), scor (5)6-7, 7-5, 7-6(5), iar Novak la Roland Garros (2023), scor 6-3, 5-7, 6-1, 6-1.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

De asemenea, Djokovic a devenit jucătorul cu cele mai multe finale de Grand Slam pierdute, 12.

În 2023, Novak Djokovic a câştigat turneele de Grand Slam de la Australian Open şi Roland Garros.

Cine este Carlos Alcaraz?

Carlos Alcaraz Garfia pe numele său complet s-a născut pe 5 mai 2003 în El Malmar, Murcia, Spania. Alcaraz a sărbătorit majoratul în 2021 pe terenul de tenis, chiar împotriva lui Rafael Nadal, în turul al doilea al turneului de la Madrid.

Părinții lui Carlos Alcaraz se numesc Carlos și Virginia, iar câștigătorul de la Wimbledon 2023 mai are trei frați: Alvaro, Sergio și Jaime.

Carlos Alcaraz a început să joace tenis la vârsta de 4 ani, fiind dus la tenis chiar de tatăl său, care a practicat acest sport în tinerețe, fiind clasat la un moment dat în primii 40 de jucători ai Spaniei.

Citește și: Cât costă o noapte de cazare la hotelul Simonei Halep?

Ce a declarat Carlos Alcaraz la finalul turneului de la Wimbledon?

Noul campion de la Wimbledon 2023, Carlos Alcaraz, a declarat că: „M-am îndrăgostit de (jocul pe) iarbă chiar acum. E incredibil. Nu mă așteptam să joc la nivelul acesta într-un interval atât de scurt de timp. Am jucat doar patru turnee pe iarbă”.

De asemenea, Alcaraz a avut un mesaj și pentru rivalul său, de duminică seara, Novak Djokovic: „Novak, am crescut văzându-te cum joci. M-ai inspirat când eram mic. De când m-am născut te-am văzut câștigând turnee. Cred că ești într-o formă fizică mai bună decât mine. Ești nemaipomenit, Novak!”

La rândul său, Rafael Nadal, dublu campion la Wimbledon în 2008 și 2010, ținut să îl felicite pe nou campion: „Felicitări, Carlos Alcaraz. Ne-ai oferit o mare bucurie astăzi și cu siguranță pionierul nostru în tenisul spaniol, Manolo Santana, a aclamat și el oriunde s-ar afla ca membru al Wimbledon-ului, unde te-ai alăturat și tu. O îmbrățișare puternică și bucură-te de acest moment, campionule.”

Sursă: evz.ro

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?