Carlos Alcaraz, al doilea triumf consecutiv la Wimbledon după ce l-a învins pe Novak Djokovic în finala turneului de Grand Slam. Niciun set câștigat de tenismenul sârb

Autor: Andrei Costanda

Carlos Alcaraz s-a impus în 3 seturi în fața lui Novak Djokovic în finala de la Wimbledon

Sursa: Profimedia

Spaniolul Carlos Alcaraz a câștigat pentru al doilea an consecutiv turneul de Grand Slam de la Wimbledon.

Carlos Alcaraz, tânărul talent din Spania și ocupantul locului 3 ATP, a cucerit pentru a doua oară consecutiv titlul de campion la Wimbledon, duminică, într-o finală spectaculoasă împotriva sârbului Novak Djokovici, clasat pe locul 2 mondial.

Niciun set câștigat de Novak Djokovic în finala de la Wimbledon

Alcaraz s-a impus cu un scor impresionant de 6-2, 6-2, 7-6 (4), în doar două ore și 27 de minute de joc.

Această victorie remarcabilă îi aduce lui Alcaraz un loc în istoria tenisului, devenind al doilea jucător din Era Open care câștigă primele sale patru finale de Grand Slam, alăturându-se astfel elitelor în care se regăsește și Roger Federer, care a câștigat primele șapte finale de Grand Slam. Mai mult, Alcaraz devine al șaselea jucător din Era Open care reușește dubla Roland Garros-Wimbledon în același an, urmându-i pe Rod Laver, Bjorn Borg, Rafael Nadal, Federer și Djokovici.

Într-o finală intensă, Alcaraz a dominat primele două seturi, câștigându-le cu 6-2, 6-2. Setul decisiv a adus mai multă tensiune, Alcaraz ratând trei mingi de meci la scorul de 5-4. Totuși, a reușit să își păstreze calmul și să închidă setul cu 7-6 (4), marcându-și astfel victoria.

Finala din acest an a fost o reeditare a celei din 2023, unde Alcaraz s-a impus tot în fața lui Djokovici, într-un meci epic de patru ore și 42 de minute, cu scorul de 1-6, 7-6 (6), 6-1, 3-6, 6-4.

Performanța din acest an confirmă ascensiunea rapidă a lui Alcaraz în tenisul mondial și capacitatea sa de a înfrunta și învinge cei mai buni jucători din lume.

Citește și: Destin crunt pentru o fetiță de doar trei ani: A murit după ce mașina condusă de mama ei s-a izbit de un cap de pod

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Ce spune Adriana Bahmuțeanu despre condițiile din fosta ei căsnicie și care sunt lucrurile pe care acum nu le-ar mai accepta. „Contractele alea nu aveam nicio valoare juridică.”

Citește și: Gestul făcut de un suporter pentru Ianis Hagi, chiar în ziua nunții sale: „I-am lăsat un plic...”

Carlos Alcaraz a încasat 2,7 milioane de lire sterline

Evenimentul de duminică a atras numeroase personalități celebre, printre care Zendaya, Tom Cruise, Julia Roberts și Benedict Cumberbatch. De asemenea, Kate, Prințesa de Wales, a fost prezentă și a fost primită cu ovații de către public la intrarea sa în stadion.

Pe lângă gloria sportivă, Alcaraz a obținut și un premiu substanțial de 2,7 milioane de lire sterline, în timp ce Djokovici a plecat acasă cu 1,4 milioane de lire sterline.

În ciuda acestui eșec, Novak Djokovic rămâne un gigant al tenisului, cu aproape 100 de titluri în cariera sa. Totuși, anul acesta a fost unul dificil pentru el. În vârstă de 37 de ani, Djokovic nu a reușit să își apere titlul la Australian Open, fiind oprit în tentativa sa de a câștiga un al 11-lea titlu.

De asemenea, o accidentare la genunchi i-a încheiat prematur participarea la Roland Garros.

Carlos Alcaraz, la doar 21 de ani, a demonstrat încă o dată că este un jucător de top, capabil să înfrunte cei mai mari rivali ai săi. Victoria sa de la Wimbledon consolidează poziția sa în topul tenisului mondial și promite multe alte succese în viitor. Djokovic, deși înfrânt, va rămâne fără îndoială un concurent redutabil în competițiile viitoare, în căutarea celui de-al 25-lea titlu de Grand Slam.

 


În prima parte a ediției de luni, 19 august, din „Casa iubirii” concurenții au discutat gestul făcut de Teodora pentru Antoni în Gala de duminică, 18 august, prin care l-a salvat pe tânăr de la eliminare.