Carmen Iohannis dansează pe ritmuri africane, la un liceu de fete din Kenya. Președintele Klaus Iohannis, invitat la dans

Author: Diana Ghita
Actualizat: 17 nov 2023, 10:41

Carmen și Klaus Iohannis în Africa

Sursa: Facebook Githua Wamacukuru

În urmă cu câteva zile, președintele României, Klaus Iohannis și soția lui, Carmen Iohannis, și-au început turneul pe care îl vor derula în mai multe țări din Africa.

Scopul principal care stă la baza vizitei oficiale în Africa a lui Klaus Iohannis constă în consolidarea relațiilor dintre România și mai multe state africane, în ceea ce privește cooperarea în diverse domenii, mai ales în cel al educației.

Cum a ajuns Carmen Iohannis să danseze pe ritmuri africane

După întâlnirile avute cu președintele Kenyei, ultima oprire, în această țară, a soților Iohannis, a avut loc joi, 16 noiembrie, la un liceu de fete, unde au donat computere și seturi de rechizite pentru eleve.

Acestea din urmă și-au arătat recunoștința printr-o frumoasă reprezentație de dansuri tradiționale.

Fetele i-au invitat la dans chiar și pe Carmen și Klaus Iohannis. Chiar dacă președintele țării noastre a preferat să stea doar în rolul de spectator, soția lui a făcut câteva mișcări, încercând să se ia după dansul tinerelor, însă, în cele din urmă, s-a retras înapoi lângă soțul ei.

Întreg momentul a fost surprins de către politicianul african Githua Wamacukuru, care a postat imediat filmarea pe pagina lui personală de Facebook. Într-o altă postare acesta a dezvăluit că a fost o mare onoare pentru el să-i cunoască pe oficialii români.

„Mai devreme, l-am găzduit astăzi pe Președintele României, Excelența Sa Klaus Iohannis și pe Prima Doamnă a României, Excelența Sa Carmen Iohannis, Ezekiel Machogu, Belio Kipsang, oficiali superiori din învățământ și pe guvernatorul Kimani Wamatangi la liceul de fete Uthiru, unde Președintele României a donat calculatoare școlii.

P reședintele Klaus Iohannis le-a urat studenților succes la examenele KCSE aflate în desfășurare.”, a transmis politicianul Githua Wamacukuru.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Citește și: Președintele Klaus Iohannis face o vizită de 10 zile, în Africa. Cuplul prezidențial va fi întâmpinat marți de președintele Kenyei

Președintele Klaus Iohannis își va continua turneul în Africa

Klaus Iohannis a fost, și el, încântat de vizita la școala de fete, mai ales de faptul că elevele s-au arătat foarte entuziasmate de donație, și a transmis că sprijinul pe care îl va acorda în domeniul educației nu se va opri aici.

Totodată, oficialul a transmis că are în plan multe proiecte pe care își propune să le ducă la bun sfârșit pe parcursul vizitei lui în Africa.

„Am fost foarte fericit să vizitez azi Uthiru Girls High School din Kangemi, Kenya, şi să inaugurez donaţia făcută prin intermediul programului român de asistenţă oficială pentru dezvoltare.

Vom continua să ne concentrăm pe implementarea proiectelor din teren, pentru educaţie incluzivă şi de calitate.”, a transmis Iohannis, pe platforma X.

Citește și: Cum s-a îmbrăcat Carmen Iohannis în prima zi de școală?