Carmen Șatran șoca, în 2009, o țară întreagă cu crima pe care a comis-o împreună cu iubitul ei. Cei doi au omorât un bărbat în vârstă de 65 de ani cu 50 de lovituri de cuțit, după care i-au tranșat cadavrul.
Judecătoria Gherla a hotărât să o elibereze condiţionat pentru bună purtare. Sentința nu este definitivă, aceasta va putea fi contestată în termen de trei zile.
Studenta criminală de la Medicină, Carmen Șatran, ar putea fi eliberată condiționat pentru bună purtare
Carmen Șatran a fost condamnată la 19 ani şi opt luni de închisoare pentru crima pe care a comis-o în căminul Universităţii de Medicină din Timişoara, în august 2009.
Judecătoria Gherla a hotărât ieri, 14 martie 2022, să o elibereze condiționat Carmen Şatran.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii
Citește și: Pensionarele vor primi 375 de lei, pe lângă pensie, în luna decembrie. Cine beneficiază de această sumă?
„Admite propunerea formulată de Comisia de liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Gherla şi în consecinţă dispune liberarea condiţionată a persoanei private de libertate Șatran Carmen, condamnată la pedeapsa de 19 ani şi 8 luni închisoare prin sentinţa penală nr. 144/2014 a Tribunalului Arad, pe data rămânerii definitive a sentinţei. Cu drept de contestaţie în 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică din 14.03.2022”, se precizează în decizia magistraților, potrivit portal.just.ro.
Carmen Șatran a dat dovadă de bună purtare și a fost considerată o deținută model
Carmen Șatran și iubitul ei, Raul Sergiu Florea, au șocat întreaga țară în 2009. Cei doi au ucis și tranșat un bărbat de etnie romă, pe nume Trifu Schrot, în vârstă de 65 de ani. Carmen ar fi recurs la acest gest criminal după ce i-a oferit bărbatului servicii intime, pe care a refuzat, ulterior, să le plătească studentei.
„Deţinuta nu a fost sancţionată disciplinar şi a înregistrat mai multe recompense. A muncit în timpul detenţiei (428 zile). A fost receptivă la unele activităţi cultural-educative. Persoana privată de libertate nu are antecedente penale şi este la prima analiză”, se mai menționează în raport.
Sentinţa nu este încă definitivă, astfel că poate să fie contestată în termen de trei zile.