CARNAGIU la Iasi! 11 persoane au murit dupa ce microbuzul in care se aflau a fost lovit de tren

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 26 feb 2017, 15:08

11 morti. Este bilantul carnagiului petrecut la marginea orasului Iasi.

Din cele 11 persoane, pasageri intr-o masina de 7 locuri, 9 au murit pe loc, iar doua au fost transportate la spital. Si acestea au pierdut insa lupta pentru viata, in mainile medicilor.

 

Printre mortise afla si doi copii.

 

Tatal copiilor a avut norocul se se afle intre-o alta masina care trecuse calea ferata la timp. Si el si alti 29 de oameni se duceau la cules de vie cu trei masini.

 

Ghinionul insa a facut ca tocmai masina in care se aflau baietii lui in varsta de 4 si 14 ani sa fie lovita de tren. Omul ii luase pe copii cu el fiindca nu avea cu cine sa-i lase acasa.

 

Martorii spun ca soferul a fortat trecerea, crezand ca va avea timp, insa trenul a izbit autoturismul, pe care l-a tarat cateva sute de metri.

Si tot martorii confirma ca la trecerea de cale ferata semnalele acustice si luminoase erau in functiune. Conducatorul auto a facut insa o greseala.

 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

L-a costat nu doar viata lui, ci si a altor 10 pasageri.

Trenul mergea pe directia Iasi- Dorohoi. Vestea ca au murit pe loc atat de multi oameni s-a raspandit repede iar la locul tragediei au venit rudele acestora.

 

Si oamenii legii s-au crucit cand au auzit cati oameni au pierit in acest tragic accident. Ca sa poata face bilantul, politistii au trecut la numarat cadavrele aruncate din masina in urma impactului si pe cele ramase intre fiarele masinii.

 

Cu greu au reusit pompierii de la descarcerare sa scoata victimele din masina. Automobilul pur si simplu s-a dezmembrat la impactul cu locomotiva.

 

Politistii au intocmit un dosar penal pentru ucidere din culpa, insa, daca se va dovedi ca soferul, care si-a pierdut si el viata in accident, este vinovat de aceasta tragedie, nimeni nu va fi tras la raspundere.

Potrivit procedurii penale, daca soferul vinovat nu mai este in viata, dosarul penal se inchide.

 

Este al doilea cel mai singeros accident din Romania dupa cel petrecut in Scanteia, tot in judetul Iasi, in urma cu 4 ani cand au murit 14 oameni, iar 2 au fost grav raniti.