Carne de tun pentru Coronavirus: există o țară unde spălarea mâinilor și distanțarea socială sunt un lux!

Autor: B.M.
coronavirus

Îndemnul care se aude cel mai des în țările afectate de coronavirus este „Spălați-vă pe mâini!'.

Iar distanțarea socială este regulă cu putere de lege. Ar trebui să fim fericiți că le putem respecta pe amândouă. Există o țară unde spălarea mâinilor și distanțarea socială sunt un lux!

În mahalalele din Delhi, unde apa este o raritate, spălarea mâinilor și distanțarea sociala nu sunt accesibile oricui. „Am avut întotdeauna o problemă în a face rost de apă', spune Mohan Singh Patwal, care locuiește în Sangam Vihar, cea mai mare mahala neautorizată din Delhi, cu peste un milion de rezidenți.

“De la instituirea carantinei majoritatea tancurilor de apă private au refuzat să mai vină și la noi. Întreaga localitate se confruntă cu un deficit de apă”, spune el. Pentru că mahalaua nu este oficial recunoscută de guvernul indian, locuitorii ei practic nu au dreptul la apa din rețeaua publică. Doar furnizorii privați mai vin cu cisterne, atunci când există cerere și posibilitatea să fie plătiți pentru acest serviciu. Patwal a povestit jurnaliștilor străini că nu a mai reușit să facă rost de apă din luna martie, de când s-a intrat în carantină.


Cu greu reușește să economisească, într-un rezervor, ce-a putut să obțină atunci. Apa e bună doar pentru spălat și gătit, dar cum oamenii sunt atât de săraci încât nu își permit să cumpere apă îmbuteliată pentru băut, o consumă tot pe aceasta. Omul le-a mai dezvăluit ziariștilor că în Delhi există chiar o „mafie a apei'.  Cei care dețin cisternele private pompează apă din forajele ilegale și o vând la prețuri mult prea mari pentru posibilitățile locuitorilor mahalalei.
Nu au de ales și depind de aceste cisterne, pentru că 86% dintre locuințe nici măcar nu au cișmele… În mod obișnuit, oamenii plătesc echivalentul în rupii a 6 euro, pentru 2.000 de litri de apă. Vara, însă, prețul se dublează. Iar venitul mediu pe cap de locuitor al mahalalei este de 20 de euro pe lună…

Citeste continuarea pe avantaje.ro.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”