Cărți de literatură în engleză – de ce să le alegi?

Author: B.M.
Actualizat: 13 iul 2020, 12:04
carti in limba engleza

Oricât de pricepuți ar fi traducătorii moderni, o carte în engleză poate fi apreciată la adevărata ei valoare doar atunci când este citită în forma ei originală, adică în limba în care a fost redactată în prima instanță.

Tocmai de asta ar trebui ca, de fiecare dată când ai ocazia, să preferi varianta originală și nu traducerea în limba română, care, în unele cazuri, poate chiar să lase de dorit: nu puține sunt cazurile în care o carte de literatură străină a pierdut nuanțele sau tușele stilistice ale autorului din cauza traducerii.

Cărți de literatură în engleză – motive să le alegi

Intuind apetitul tot mai mare al publicului românesc pentru edițiile originale și pentru literatura în engleză, majoritatea librăriilor, cum ar fi de exemplu Antic ExLibris, au început să aducă pe rafturile lor fizice și virtuale, de câțiva ani încoace, foarte multe titluri străine.

Nu ai niciun motiv, așadar, să ocolești aceste rafturi – astfel, nu ezita să arunci un ochi chiar acum pe anticexlibris.ro, librăria-anticariat Antic ExLibris punându-ți la dispoziție o gamă variată de cărți de literatură în limba engleză! Dimpotrivă, dacă mai ai nevoie de motive care să te impulsioneze să începi să citești și tu mai multă literatură engleză, în cele ce urmează ți-am pregătit o listă „de convingere”:

  • Îți vei îmbunătăți limba engleză. Într-o lume în care vorbim tot mai mult în engleză, cunoașterea acestei limbi devine imperativă. De fiecare dată când alegi să citești o carte de literatură străină, vocabularul tău se va dezvolta considerabil și, în plus, vei observa o îmbunătățire și la nivelul fluenței. În cazul cărților redactate în limba engleză cel mai mare avantaj este, așadar, dezvoltarea pasivă a numărului de cuvinte și de expresii.
  • Te ajută să îți însușești mai ușor obiceiul de a gândi în limba engleză. Un factor cheie în dobândirea fluenței într-o limbă străină este tocmai existența obiceiului de a gândi în respectiva limbă. Cu cât citești și exersezi mai mult vocabularul, cu atât mintea ta va fi mai capabilă să proceseze cuvintele fără a mai recurge la traducerea din minte. Asta se întâmplă, în principal, deoarece creierul nostru nu poate face două lucruri deodată, adică să gândească și să citească în limba engleză.

  • Te ajută să te integrezi mai ușor în societățile care vorbesc nativ această limbă. Cu cât reușești să te exprimi mai bine într-o limbă străină, cu atât vei fi acceptat mai ușor în orice societate care vorbește limba respectivă la nivel nativ. Cu alte cuvinte, dacă plănuiești să emigrezi într-o țară în care limba vorbită este engleza sau dacă vrei să te angajezi într-o companie în care limba oficială nu este româna, atunci șansele de a te integra în comunitățile respective cresc exponențial.

  • Poți observa și în practică toate structurile uzuale, nu numai în teorie. În momentul în care alegi să citești literatură străină poți să observi mai ușor structurile gramaticale folosite corect și expresiile care sunt folosite în mod uzual în limba respectivă. Este adevărat că și materialele audio și filmele pot da o mână de ajutor în acest sens, însă cititul rămâne, totuși, cel mai eficient, mai ales pentru persoanele care se bazează mai mult pe memoria vizuală în procesul de învățare.

Toate avantajele enumerate mai sus nu se aplică doar limbii engleze, ci oricărei alte limbi străine. Limba engleză are însă avantajul de a fi a treia cea mai vorbită limbă din lume (o persoană din cinci o vorbește). Prin urmare, este firesc ca ea să ocupe un loc fruntaș în topul oricărei persoane care vrea să dobândească o competență lingvistică nouă.

Unde găsești cărți în limba engleză la prețuri accesibile?

Pe Antic ExLibris găsești o ofertă bogată de titluri în limba engleză, toate la prețuri foarte accesibile. Iar dacă vrei să citești în compania celui mic, atunci trebuie să știi că aici găsești și cărți în engleză pentru copii!

Nu îți rămâne decât să arunci o privire, să alegi titlurile cele mai ofertante și să le pui în coșul de cumpărături. Lectură plăcută!

 

Taguri:

În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.