Iata o reteta perfecta pentru pranz sau cina: cartofi crocanti cu ciuperci si ceapa.
Aveti nevoie de:
- 3 cartofi mari (500 g), dati prin razatoare;
- 1 ceapa medie, taiata fin;
- 200 g ciuperci taiate marunt;
- 2 catei de usturoi pisati;
- 1 lingurita de frunze de cimbru;
- sare si piper dupa gust.
Mod de preparare:
1. Intinde cartofii pe o farfurie termorezistenta si pune-i la microunde pana se patrund si devin usor crocanti, circa 5 minute.
2. Incinge o lingura de ulei intr-o tigaie cu diametrul de 25 cm pe foc mediu, apoi adauga ceapa si ciupercile si amesteca-le din cand in cand. Dupa 8 minute, adauga usturoiul si cimbrul, amestecand rapid, pana capata aroma tot continutul tigaii (nu mai mult de 30 de secunde).
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?