Ingrediente
1 kg cartofi dulci cu miez oranj
2 linguri ulei de masline
1/4 lingurita sare grunjoasa
1/4 lingurita praf de usturoi
1/4 lingurita chilli
Mod de preparare
Incalziti cuptorul la 230 grade Celsius.
Curatati, spalati si uscati bine cartofii dulci. Taiati-i pe lungime, felii de 12 mm grosime, apoi taiati fiecare felie in betisoare late de 6 mm si lungi de 7,5 cmPuneti cartofii intr-un castron, impreuna cu uleiul, sarea si chilli-ul. Amestecati bine.
Intindeti-i intr-o tava acoperita cu folie de aluminiu, intr-un singur strat.
Coaceti-i, amestecand cu o spatula termorezistenta la jumatatea timpului de copt, pana devin moi, cu marginile frumos rumenite, circa 25-30 de minute.
Nu va speriati daca marginile devin maronii. Ele se caramelizeaza frumos, iar cartofii dulci devin deliciosi.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii