Ingrediente
1 kg cartofi
Sare si piper
150 g smantana acra
250 ml lapte
100 g cascaval
1 lingura unt
1 catel usturoi
1 varf cutit nucsoara (preferabil proaspat razuita)
Salata verde
1 salata verde
1 ceapa verde
Sare piper
Ulei de masline
Zeama de la o lamaie
Mod de preparare
Curatati cartofii si taiati-i rondele de 2-3 mm.
Laptele incalziti-l putin cu usturoiul zdrobit apoi lasati sa se raceasca si scoateti catelul de usturoi.
Tapetati o tava cu unt, apoi asezati carofii in straturi, condimentand si din cand in cand punand cate un pic de unt.
Apoi turnati laptele peste, acoperiti tava cu o folie de aluminiu, apoi dati la cuptor la 180°C, timp de 30 minute.
Scoateti folia si amestecati smantana cu cascavalul ras, turnati peste si dati la cuptor inca 20 minute pana devine auriu.
Serviti cu o salata verde bogata.