Cartofi la cuptor - reteta secreta: cum sa-i faci crocanti

Author: B.M.
cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor crocanti: reteta ca sa ii faci ca la restaurant.

Cartofii la cuptor sunt probabil una dintre garniturile preferate ale romanilor, datorita faptului ca se prepara usor iar gustul este excelent de fiecare data. Exista insa un truc secret care te ajuta sa ii obtii ca la restaurant: crocanti la exterior si moi la interior.

Cum sa faci cartofi la cuptor crocanti la exterior si moi la interior

In primul rand este important ce tip de cartofi alegi sa pui la cuptor.

Alege de preferat cartofi albi, tari la atingere, care nu sunt incoltiti. Curata-i de coaja si taie-i in felii egale, groase de aproximativ 1 centimetru.

Pune-i intr-o tava, pe care ai asezat in prealabil hartie de copt, si stropeste-i din belsug cu ulei de masline. Secretul prepararii lor acum incepe. Tine-i timp de 45 de minute la cuptor, la o temperatura de 200 de grade. Ulterior, dupa ce ai mestecat cu grija in ei, activeaza optiunea grill a cuptorului si tine cartofii la 300 de grade timp de 15 minute.

Asa vei obtine cartofi la cuptor crocanti la exterior si moi la interior.

Citeste si: Varza calita: secretul care o face moale si usor de gatit

Reteta de cartofi la cuptor cu chilli

Pentru a prepara cartofi la cuptor cu chilli aveti nevoie de 2 kilograme de cartofi, 3 linguri de ulei de masline, doua linguri de pudra de chilli sau boia iute, 1/2 linguriță chimion, 1/2 linguriță sare, piper si usturoi granulat.

Mod de preparare: curata cartofii, spala-i foarte bine si taie-i felii sau cubulete, dupa ce i-ai scurs in prealabil de apa. Adauga uleiul si condimentele peste ei intr-un bol si mesteca foarte bine, pana cand intreaga compozitie este omogena. Ulterior baga cartofii la cuptor, la 200 de grade, timp de 40- 45 de minute. Se servesc calzi.

Citeste si: Supă cu găluște gustoasă. Secretul celor mai pufoase găluște, ca la mama acasă

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Reteta de cartofi la cuptor cu bacon si ceapa

Pentru a prepara cartofi la cuptor cu bacon si ceapa aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 2 kg de cartofi, 4 cepe rosii, 400 grade de bacon, 8 catei de usturoi, sare, piper, 4 linguri de ulei de masline, marar si patrunjel.

Mod de preparare: se curata cartofii, se clatesc, se scurg de apa si se taie cubulete.

Se pun in prealabil la fiert, pentru 5- 10 minute. Ulterior se scot si se asaza in tava. Se pun peste ei baconul, usturoiul si ceapa taiate in prealabil, dupa care se stropeste cu ulei de masline.

Se pune folie de aluminiu peste ei, cautand sa sigilam compozitia, dupa care se baga la cuptorul incins in prealabil la 200 de grade. Se lasa timp de 45 de minute, avand grija ca la jumatatea timpului sa scoatem folia de aluminiu de peste ei.

Rezultatul va fi unul delicios: cartofi la cuptor crocanti la exterior, moi la interior, cu bacon si ceapa.

Citeste si: Ciorba radauteana traditionala: reteta originala

Reteta de cartofi la cuptor cu usturoi

Pentru a prepara cartofi la cuptor cu usturoi ai nevoie de urmatoarele ingrediente: 2 kg de cartofi, ulei de masline, 8 catei de usturoi.

Mod de preparare: curata cartofii, spala-i foarte bine si taie-i felii egale, cu grosimi de aproximativ 1 centimetru. Ulterior, in timp ce ii lasi la scurs, curata usturoiul si zdrobeste-l sau taie-l feliute, dupa preferinte.

Pune cartofii si usturoiul intr-o tava, stropind tot continutul cu ulei de masline. Introdu tava la cuptorul incins la 200 de grade si scoate-o peste 35- 40 de minute. Pofta buna!

Citeste si: Ciorbă de fasole. Cum să o prepari pentru a nu avea probleme la stomac

Reteta de cartofi la cuptor cu parmezan ras

Pentru a prepara cartofi la cuptor cu parmezan ras aveti nevoie de un kilogram de cartofi, 4 linguri de ulei de masline, 1 lingura de rozmarin, 1 lingura de cimbru, 1 lingura de sare grunjoasa, o lingura de usturoi pudra si 4 linguri de parmezan ras.

Mod de preparare: curata cartofii, taie-i cubulete si spala-i foarte bune. Dupa ce i-ai scurs pune-i intr-un bol si adauga peste ei uleiul de masline, rozmarinul, cimbrul, sarea grunjoasa si usturoiul pudra.

Mesteca foarte bine, dupa care asaza cartofii intr-o tava si baga-i la cuptor timp de 45 de minute, la o temperatura de 200 de grade. La final pune-i pe farfurie sau in bol si presara peste ei parmezanul ras. Pofta buna!

 

Taguri:

În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.