Caruta, mijlocul de transport oficial din satul Viscri! VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 23 feb 2017, 17:47

Caruta a fost declarata mijlocul de transport oficial din satul Viscri...locul de suflet al Printului Charles.

 Ca sa il conserve cat mai bine si pentru a pastra pitorescul zonei, fundatia mostenitorului tronului britanic a pus in aplicare o initiativa cat se poate de inovatoare. Turistii, fie ei romani sau straini, care ajung pana aici isi vor lasa masinile la intrarea in sat si se vor deplasa pe ulite cu caruta...Un fel de taxi cu unul sau doi cai putere, care ii vor duce pana la locul de cazare sau la obiectivele importante din zona.


Cei mai incantati de proiect sunt desigur localnicii...Calul si caruta sunt cea mai mare avere pentru alin... care mai nou se mandreste ca e taximetrist in viscri. Pe langa banii castigati din muncile campului recunoaste ca nu ii strica un leu in plus. Cat e ziua de lunga se invarte pe langa sanda si o pregateste pentru cursele cu turistii straini..

SI turistii nu sunt deloc deranjati ca sunt nevoiti sa coboare de pe bancheta masinii si sa urce pe capra..in
caruta. Calatoria nu ii costa decat un leu...un pret rezonabil, asa incat nimeni nu sare ..calul.

Turismul s a dovedit a fi cea mai buna varianta pentru ca satul sa iasa din anonimat.. Numai anul trecut aici au ajuns peste 14.000 de turisti din Franta,Elvetia, Austria, Anglia, Polonia, ba chiar si din canada si australia...curiozitatea i a adus aici, in locul in care printul charles se simte mai bine ca in palatul buckingham.


O noapte de cazare in odaia Printului Charles costa 80 de lei de persoana. Una peste alta, localnicii din viscri spun ca ce a facut printul pentru ei in cativa ani, n au facut autoritatile in doua decenii. restul ..Cei mai multi s au orientat si si au dat seama ca atata vreme cat turisti din toata lumea ajung la ei in prag, numai daca stau cu mainile in san mor de foame...Din
167 de familii numai trei primesc ajutor social de la primarie.

 


Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.