Casa Albă neaga recesiune, anuntand ca SUA e departe de asa ceva!

Autor: Bogdan Frațilă
Actualizat: 27 aug 2023, 01:20

Șeful de cabinet al Casei Albe, Ron Klain, spune că SUA nu se află în recesiune. "Economia este în creștere. Este puternică"!

Sursa: PixaBay

Șeful de cabinet al Casei Albe, Ron Klain, spune că SUA nu se află în recesiune. "Economia este în creștere. Este puternică"!

Șeful de cabinet al Casei Albe, Ron Klain, spune că SUA nu se află în recesiune. "Economia este în creștere. Este puternică", a subliniat el. În plus, secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a declarat că nu există întâlniri sau ceva care să se întâmple în pregătirea unei recesiuni.

Casa Albă respinge îngrijorările legate de recesiune

Șeful de cabinet al Casei Albe, Ron Klain, principalul consilier al președintelui Joe Biden, și-a împărtășit joi perspectivele economice.

El a spus:

Nu suntem în recesiune... Cererile de șomaj rămân la un minim istoric... Economia este în creștere. Este puternică. Creează locuri de muncă.

Afirmația lui Biden reia ceea ce a spus luna trecută, când a subliniat că economia americană este "puternică ca naiba".

În plus, secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a declarat, într-un interviu televizat acordat postului de știri, că Casa Albă nu se pregătește pentru o recesiune, precizând: "Nu este vorba de o recesiune:

Nu există întâlniri sau ceva de genul acesta în ceea ce privește pregătirea pentru o recesiune pentru că... uite, ceea ce vedem acum este o piață a muncii puternică.

Ulterior, secretarul de presă a fost întrebat, în timp ce se afla în drum spre Albuquerque, New Mexico, împreună cu președintele Biden, vineri, dacă este imprudent ca administrația să nu se pregătească pentru o recesiune, având în vedere că piața de obligațiuni prognozează 48% șanse de recesiune în următorul an, potrivit Evercore ISI.

"Uite, vreau doar să fiu foarte clar aici", a răspuns ea. "Nu suntem doar noi care spunem asta, eu doar expun asta. Pentru că nu suntem doar noi, cei din administrație, ci și alți economiști care spun că forța pieței noastre a muncii pur și simplu nu este în concordanță- chiar nu este- cu o recesiune sau chiar cu o pre-recesiune. Credem că economia noastră este incredibil de rezistentă, așa cum am văzut sub această administrație, datorită muncii depuse de acest președinte, datorită politicilor sale economice."

În timp ce înalții oficiali americani continuă să minimalizeze îngrijorările legate de recesiune, un sondaj recent a arătat că 98% dintre directorii executivi se pregătesc deja pentru o recesiune în SUA. Administrația Biden a fost, de asemenea, acuzată că încearcă să redefinească ceea ce este o recesiune.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Un număr tot mai mare de economiști au avertizat în legătură cu o recesiune severă, în condițiile în care Rezerva Federală continuă să crească ratele dobânzilor pentru a combate inflația. Directorul general al JPMorgan, Jamie Dimon, a declarat că economia americană ar putea intra în recesiune în șase până la nouă luni. Cu toate acestea, el a subliniat mai mulți factori care sunt "mult mai îngrijorători". Elon Musk, CEO-ul Tesla și șeful Twitter, consideră că recesiunea din SUA ar putea dura până în primăvara anului 2024, în timp ce investitorul veteran Jim Rogers se așteaptă să fie cea mai gravă

recesiune din viața sa.

Jim Rogers despre cea mai gravă recesiune din viața sa

Celebrul investitor Jim Rogers și-a împărtășit părerea despre economia americană într-un interviu pentru Business Today, publicat luni. Rogers este fostul partener de afaceri al lui George Soros, care a cofondat Quantum Fund și Soros Fund Management.

El a fost întrebat dacă în acest moment este "începutul unei recesiuni iminente, cea mai gravă din toate timpurile, așa cum au prezis unii". Rogers a răspuns:

Ei bine, înainte ca aceasta să se termine, da, va fi cea mai gravă din viața mea.

"În 2008, am avut o problemă din cauza datoriilor prea mari", a explicat el. "Dar din 2009, datoria, peste tot, peste tot, a crescut vertiginos. Așa că următoarea problemă trebuie să fie cea mai gravă din viața mea, pentru că datoria a devenit atât, atât, atât, atât de gravă."

Cu toate acestea, a remarcat el: "Acestea fiind spuse, există o cantitate uriașă de pesimism în acest moment și, în mod normal, atunci când există mult pesimism, se întâmplă ceva și oamenii se bucură pentru o perioadă scurtă de timp".

Deși a declarat că nu face o predicție, Rogers a opinat: "Dacă ar fi pace în Ucraina, oh, Doamne, pesimismul ar dispărea și acțiunile ar crește".

Citește și: Industria 4.0: Un institut caută riscuri de criminalitate cibernetică!

Citește și: Războiul cipurilor! Cine castiga intre SUA vs China în acest domeniu?

Citește și: Economistul Peter Schiff avertizează că SUA va da faliment!