Casa din vis a devenit „acasă”! Marea dorință a celor cinci copii abandonați de mamă și crescuți cu greu de tată într-un adăpost improvizat s-a îndeplinit!

Autor: Ana Filip
Actualizat: 16 ian 2023, 13:38
asta-i romania Foto(5)

Mihai Ghiță, prezentatorul emisiunii Asta-i România

Sursa: Captură KANAL D

Povestea impresionantă a celor cinci copii crescuți cu greu de tatăl lor, prezentată în urmă cu circa două luni la Asta-i România, a fost readusă în atenția publicului cu un final fericit.

Emisiunea “Asta-i România!” a readus în atenția telespectatorilor, povestea dramatică, prezentată în urmă cu aproximativ două luni, a celor cinci copii abandonați de mama și crescuți cu greu de către tatăl lor, într-un adăpost impropriu, în comună Tătaru, din județul Prahova. La acea vreme, cei cinci frați se închinau la icoană să nu le mai fie frig și sperau că într-o zi marea lor dorința de a locui într-o casă adevărată se va îndeplini.

Casa din vis e acasă! Marea dorința a celor cinci copii abandonați de mama și crescuți cu greu de tată într-un adăpost improvizat s-a îndeplini

În urmă cu două luni de zile, echipa Asta-i România a prezentat publicului povestea amară a celor frați condamnați încă din fașă să lupte pentru supraviețuire. Abandonați de mamă și crescuți cu greu de tată într-un adăpost care numai casă nu se putea numi, copiii se rugau la Dumnezeu să nu le mai fie frig.

Cei cinci micuți dormeau înghesuiți într-o singură cămăruță, cu acoperișul găurit, cu pământ pe jos și pereți prin care intra ploaia și gerul. Cazul lor sfâșietor a impresionat mii de oameni, mii de oameni au scris la adresa redacției, însă un singur om cu suflet mare a ales să îi scoată la lumina și a decis să le construiască o casă așa cum meritau.

Să aduci zâmbetele pe chipurile unor copii sărmani și să le dai motive să cunoască fericirea pentru prima dată în viața lor este, poate, tot ce te împlinește că om.

Cinci copii lăsați în grija sorții și a unui tată depășit de situație, cinci suflete înghesuite între pereții șubrezi ai unui adăpost improvizat pe care ei o considerau casă lor, o imagine care sfâșia inima oricui o privea, o poveste de viață impresionantă, asta a descoperit în urmă cu două luni, echipa Asta-i România, în comună Tătaru, județul Prahova.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Pentru cei cinci frați viața părea mai mult un blestem decât o binecuvântare și totuși din acea cămăruță sinistră se auzeau în fiecare seară rugăciuni șoptite într-un glas, deoarece undeva în adâncul sufletelor lor micuții sperau că cineva acolo Sus îi va asculta și

le va îndeplini marea dorința de a avea într-o zi căsuța lor în adevăratul sens al cuvântului.

Citește și: Tineri și milionari! Povestea uluitoare a celui mai tânăr milionar din România, care la nici 40 de ani și-a construit un imperiu la marginea Brașovului! „Am mâncat o perioadă lungă pâine cu ulei”

Citește și: Ia mai toarnă un păhărel! Românii sunt pregătiți de sezonul gripei cu bere și țuică: „Prazul e fudulie, băutura-i temelie”