”Casa în care urci în pivniță și cobori în mansardă” Ideea ingenioasă a unui român care a construit o casă cu susul în jos pe Valea Avrigului, din Sibiu

Author: Madalina Maftei
Actualizat: 08 dec 2022, 03:40

”Casa în care urci în pivniță și cobori în mansardă” Ideea ingenioasă a unui român care a construit o casă cu susul în jos

Sursa: Captură KANAL D

Casa cu susul în jos de pe Valea Avrigului, din județul Sibiu, este o construcție mai puțin obișnuită în țara noastră, dar care atrage mulți vizitatori.

Proprietarul celei mai spectaculoase construcții de pe Valea Avrigului se declară ”un om cu picioarele pe pământ”, deși în casa lui merge cu picioarele pe tavan. Casa cu susul în jos este asemănătoare cu vremurile tulburi pe care le trăim. În cadrul emisiunii, Asta-i România, Leopol Klingeis a prezentat povestea impresionantă din spatele acestei case care a impresionat lumea.

Românul care a construit o casă cu susul în jos:”Casa în care urci în pivniță și cobori în mansardă”  

Deși este greu de crezut, casa în care urci în pivniță și cobori în mansardă se află în România, are 100 de m² și stă foarte bine înfiptă în acoperiș. Proprietarul a văzut o astfel de construcție în străinătate și s-a decis să accepte provocarea și să construiască o asemenea casă și în țara noastră. În spatele acestei construcții spectaculoase se află o întreagă echipă de ingineri care au gândit totul invers, față de cum ar fi făcut-o pentru o casă obișnuită.

După doi ani în care s-a muncit din greu la realizarea acestei case, rezultatul este excepțional.

”La început, nimeni nu credea cu adevărat ce vrem să facem, dar în timp ce am demarat șantierul, încet, încet lumea s-a prins și a văzut ce iese și într-un final, reacțiile au fost foarte bune. Chiar și oamenii din zonă. Valea Avrigului, este o zonă turistică, însă, asemenea produse lipsesc pe vale.

Produsele de agrement și de joacă. Noi vrem să facem un parc de distracție, casa aceasta este un obiectiv din parcul acesta...care va fi o singură atracție”, a spus proprietarul casei.

Citeste si: Duminica aceasta, de la ora 14:30, la „Asta-i Romania!”, oamenii muntilor

Casa anapoda urmează să devină un obiectiv turistic, iar oamenii care vor vizita Valea Avrigului vor avea parte de multe surprize, dar și de o experiență nebănuită.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

”Ne-a plăcut ideea, am vizitat și noi una în străinătate, în Germania, și ne-a plăcut foarte mult ideea asta de lume întoarsă...o să pregătim surprize turiștilor care vor veni în ea”, a mai spus proprietarul.

Odată intrat pe ușa casei, totul pare desprins dintr-o altă lume, o lume anapoda, patul, masa cu scaune, mașina de spălat, toate cu susul în jos, seamănă atât de mult cu vremurile pe care le trăim.

Citeste si: Duminică, de la ora 14:30, la ”Asta-i România!”, o realitate îngrijorătoare: comunități întregi aflate doar în paza Domnului