Casa Panciu, evaluata si premiata cu distinctii internationale de catre specialisti oenologi, in cadrul concursului international Decanter World Wine Awards

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 27 sep 2020, 07:25

In urma participarii la renumitul concurs international Decanter World Wine Awards, Casa Panciu a primit binemeritate premii si aprecieri pentru Muscat Ottonel Dulce, vin produs in 2014, si medalia de bronz pentru Domeniile Panciu, Brut 2012.

Aflat  deja la a 12-a editie, Decanter World Wine Awards (DWWA) este cel mai mare si cel mai influent concurs de vinuri din lume. Concursul este jurizat de 200 experti oenologi internationali de top din intreaga lume, ceea ce confera "greutate" premiilor acordate si incredere pe plan international pentru procesul de jurizare riguros.

Casa Panciu se afla in mijlocul podgoriei domnesti din Codrii Sarbilor si este mostenitoarea traditiilor seculare ale podgorenilor din Dealul Sarbilor, care i-au determinat prin vinurile lor pe domnitorul Gheorghe Duca sa aseze vita de vie pe sigiliul Moldovei, si au oferit iubitorilor de sampanie strugurii

pentru prima "sampanie" romaneasca.

Nu intamplator, din aceste vii a fost produs, la Panciu, in anii '70, primul vin spumant romanesc. Pentru a exploata din plin calitatea strugurilor, Casa Panciu a achizitionat cele mai performante echipamente de la TMCI PADOVAN S.p.a.- Italia, DIEMME- Italia, Favrin- Italia, Jaklic- Slovenia, iar strugurii sunt culesi si tratati cu cea mai mare atentie, in conditii de igiena maxima.

Vinurile sunt obtinute cu grija in fiecare an, din toate soiurile podgoriei: Sauvignon Blanc, Feteasca Alba, Feteasca Neagra, Feteasca Regala, Muscat Ottonel, Babeasca Neagra.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”