Casatoriile aranjate, mana cereasca pentru romanii care nu se sfiesc sa incalce legea!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 12 oct 2020, 01:55

Dar atunci cand sotul de convenienta e politist local chiar simtim ca legislatia e, de-a dreptul, calcata in picioare. Urmariti o negociere revoltatoare filmata cu o camera ascunsa!

„Daca vrei cetatenie, singura modalitate prin care poti sa o obtii este sa ne casatorim. Implica niste chestii foarte importante si ne mananca astia(n.r. autoritatile) de vii si pe mine, si pe tine!

Asa incepe negocierea pentru viitoarea casatorie. Mireasa -  o presupusa tanara din Republica Moldova, care are nevoie de cetatenie si mirele- un om al legii, politist local.

Este ilegal, dar nu imposibil pentru acest barbat care si-a oferit serviciile pe internet. 

Ne-am stabilit o intalnire si ne-am aratat interesati de o casatorie de convenienta. Aflam chiar de la el ca apara si aplica legea de vreo patru ani incoace. De altfel, nu ai cum sa nu observi ca e inarmat pana in dinti, poarta pistolul la vedere. Si nu se ascunde dupa deget. Ii explica celei care ravenste la cetatenia romana ca ce face el e ilegal: „Bineinteles ca e penala.
In primul si in primul rand, incepem cu prima fapta penala care e pedepsita de lege: fals in declaratii… Dupa aia, fals in inscrisuri oficiale…vrei sa continui?!”

Negocierea continua sub privirile altor politisti aflati in  apropiere si care nu par sa observe ce se intampla. Ba, mai mult, cand unul dintre politistii de la circulatie ii atreg atentia ca trebuie sa mute masina, barbatul scoate relaxat  insigna si e lasat in pace.

Banii… aduc cetatenia! Omul pare ca stie ce face si cum sa fenteze legea!
Cunoaste la ce riscuri se supune, dar nu pare sa-i pese prea mult… Oare se crede mai presus de lege?! „Facilitarea cu intentie in orice mod a sederii ilegale pe teritoriul Romaniei a strainilor constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani.”( U.G nr. 194/2002, republicata in 2008).

Cu aceste imagini am mers la Politia Locala Sector 4 ca sa aflam cine este de fapt barbatul care isi negociaza  casatoria pe bani.  „Imaginile sunt destul de elocvente, iar el avea obligatia sa aiba un comportament decent atat in timpul exercitarii atributiunilor de serviciu, cat si in timpul liber. Faptele lui vor fi analizate de comisia de disciplina, iar daca va fi gasit vinovat, si din cate am vazut eu asa se va intampla, atunci va fi destituit din functie.”

,  ne-a spus Adrian Ionescu, seful Politie Locale din Sectoru 4

Cat priveste arma detinuta... „Nu era posibil sa aiba armanemtul din dotare al Politiei Locale Sector 4, deoarece acest armanent se preia pe semnatura la inceperea programului.”

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Nu e, insa, nici primul si nici ultimul roman care vrea sa castige bani in urma unei casatorii de convenienta.

Internetul e plin de astfel de anunturi, iar cei care se ofera sa spuna „da” in fata oficetului starii civile, pentru o mica atentie in euro, raspund la solicitari fara intarziere.

Un alt anunt, o alta poveste. De data aceasta, o doamna e cea care cauta un barbat din Republica Moldova … contra-cost, evident! „Pentru trei ani, pentru viza Schengen, pretul este batut in cuie 6 mii de euro. (…) Iar pentru cetatenie, pentru cinci ani, pretul este 16 mii. Discutabil, dar nu foarte mult discutabil.” Femeia ne asigura ca sansele de reusita sunt de suta la suta.  „Am prietene care sunt casatorite doar pentru asa ceva. Deci daca la ele functioneaza, functioneaza si la mine.”

Nici cand afla ca a fost inregistrata nu da inapoi. E la fel de convinsa ca nu e nici prima, nici ultima care face acest lucru: „Nu sunt singura si nu cred ca... Sunt destule care fac acelasi lucru. Si in Italia cand te duci si vrei sa faci acte, tot lucrul acesta il faci. Nu, nu ma tem!”

Poate ar trebui sa se teama. Nu de alta, dar  Oficiului Roman pentru Imigrari are un sistem bine pus la punct: „Elementele pe baza carora se poate constata faptul ca o casatorie este de convenienta pot fi urmatoarele:
coabitarea matrimoniala nu exista; sotii nu s-au cunoscut inaintea casatoriei; lipsa unei contributii efective la indeplinirea obligatiilor nascute din casatorie..... ”
( U.G nr. 194/2002, republicata in 2008)

Legea e lege, insa, realitatea e alta. Numai anul trecut aproape 3 mii de cetateni straini au primit dreptul de sedere permanenta pe teritoriul tarii noastre.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.