Cascada Bigar din Romania, pe primul loc intr-un top american VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 23 feb 2017, 17:49

Din anonimat, direct in topul celor mai unice cascade.

Cascada Bigar este situata in Caras-Severin, România si este una dintre cele mai frumoase din aceasta tara, unica prin felul in care apa cade pe muschi si se imparte in fasii. Cascada se afla exact la Paralela 45, unica si ea". Asa descriu cei de la The World Geography acest loc despre care aflam si noi de la straini.

Cascada Bigar s-a format pe Cheile raului Minis din Muntii Aninei.
Considerata o adevarata oaza in mijlocul padurii, nu este unica prin lungimea ei, ci prin modul in care curge precum o perdea de apa. O familie din Iasi a traversat toata tara doar ca sa vada minunea naturii. Au aflat recent de cascada unica in Romania de pe internet.

De cand au aflat de minunatie, romanii vin din toate colturile tarii mai ceva ca la sfintele moaste. Iar natura nu ii dezamageste.
Ii revolta, in schimb, nepasarea autoritatilor. Suntem pe primul loc in lume cu cascada Bigar! Si pe ultimul loc atunci cand trebuie sa valorificam aceasta bogatie. Autoritatile nu au investit nimic de mai bine de doua decenii. Si, din pacate, asta se vede la tot pasul. Turistii sunt nevoiti sa faca echilibristica daca vor sa pozeze cascada de aproape.

Indicatoarele turistice lipsesc cu desavarsire, nu mai vorbim de podete sau alte locuri amenajate pentru turisti.
Ai toate sansele sa treci pe langa ea, daca in drum nu iti iese un om al loculuicare sa stie ca deasupra cascadei, aproape de izbuc, exista o pestera sapata in stanca.

Primarul localitatii Bozovici, aflata la 12 kilometri de popasul turistic, vrea sa atraga fonduri europene pentru a pune cascada in valoare. S-a gandit deja la un proiect. Numai ca planurile de pe hartie se concretizeaza greu.


In timp ce strainii fac bani si din piatra seaca si vin la noi ca sa ne descopere bogatiile si minunile naturii noi nu facem nimic. Pe unele nu dam doi bani, iar de altele nici nu stim ca exista. Pe locul doi in topul celor mai frumoase cascade din lume, dupa cea de la Bigar se afla Eternal Flame Falls din Statele Unite ale Americii, urmata de cascada Asik- Asik din Filipine, Horizontal Falls din Australia si Blood Fools din Antartica.


 


Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.