Casele de amanet - soluția prin care poți obține bani simplu și rapid !

Author: Lavinia Medrea

Ne găsim de multe ori în situația de a avea nevoie de bani iar opțiunea de a apela la prieteni sau familie nu este disponibilă. Alternativ, și pentru a aplica pentru un credit bancar ar putea dura câteva zile iar un credit rapid de la diversele instituții de împrumuturi rapide ar fi prea scump în ceea ce privește returnarea. Cu toate acestea, avem nevoie de o soluție care să ne scoată din impas iar în unele cazuri aceasta ar putea fi adusă de agențiile de amanet, cunoscute mai comun că și case de amanet.

Casele de amanet, de mult timp un pilon în peisajul financiar urban, oferă o soluție rapidă pentru cei care au nevoie de bani lichizi. Prin acestea se pot obține sume de bani în schimbul anumitor obiecte pe care oamenii le oferă la schimb, că și garanție sau chiar definitiv, în funcție de alegere.

Pentru a afla mai multe, să vorbim pe scurt despre istoricul și funcționarea caselor de amanet până în ziua de azi.

Casele de amanet sunt instituții financiare non-bancare ce au o istorie îndelungată care exista și funcționează la fel de eficient încă din perioadele antice. Acestea funcționează pe un principiu simplu: clienții aduc obiecte de valoare cum ar fi bijuterii, electronice sau instrumente muzicale, pe care le folosesc că și garanție în schimbul unei sume de bani considerată împrumut. Valoarea împrumutului este, în general, o fracțiune din valoarea estimată a obiectului. Dacă împrumutul nu este rambursat în termenul stabilit, casa de amanet poate vinde obiectul pentru a-și recupera banii. Totodată, se va percepe și un anumit comision prin faptul că obiectul sau obiectele clienților sunt păstrare în siguranță.

Casele de amanet, ca și soluții de a obține rapid bani, oferă anumite avantaje în comparație cu alte variante chiar dacă acestea implica utilizarea unui bun personal de valoare ca și garanție. Accesibilitatea, flexibilitatea și rapiditatea sunt doar câteva dintre acestea.

Casele de amanet sunt accesibile pentru majoritatea persoanelor, inclusiv pentru cei care nu au un istoric de credit sau care se confruntă cu restricții bancare, deoarece acestea sunt, repetam, instituții nebancare. Astfel, chiar și dacă apelam la ele o data și nu reușim să înapoiem banii iar bunul plasat că garanție nu ne mai este disponibil, asta nu înseamnă că nu mai putem apela din nou în viitor la acestea. Mai mult de atât, procesul de obținere a unui împrumut este rapid, fără verificări de credit sau aprobări îndelungate ci doar prin evaluarea detaliata de către un profesionist a lucrurilor oferite că și garanție.

În ceea ce privește flexibilitatea, termenii împrumutului sunt, de obicei, destul flexibili și pot fi adaptați nevoilor individuale ale clientului. Astfel, putem cere doar o parte din suma maxima ce ne poate fi oferita astfel încât să ne fie mai ușor să o și returnam sau putem stabili încă de la început o perioada mai mare în care să restituim împrumutul astfel încât să mai avem încă posibilitatea să ne recuperam bunurile.

Și nu în ultimul rand, tranzacțiile cu casele de amanet sunt private, oferind clienților discreție.

În București îi găsim pe cei de la AGS, o casa de amanet cunoscuta și profesionista, care operează de mulți ani în acest domeniu și care a venit cu serviciile sale de calitate în ajutorul celor de au și au avut nevoie rapid de un împrumut financiar. Prin intermediul acestora se pot obține rapid sumele necesare de bani iar bunurile oferite că și garanție sunt păstrate de fiecare data în perfecta siguranță până în momentul în care sunt restituite clientului.

Casele AGS pot fi găsite în mai multe zone ale capitalei precum și la http://www.casa-amanet.com , fiecare oferind aceleași servicii de calitate și o eficiență maximă în procesarea unei cereri de împrumut. Și prin faptul că o persoană poate amaneta o gamă largă de obiecte, de la bijuterii și accesorii până la electronice și gadgeturi.

Iată totodată și unele situații în care casele de amanet sunt o alegere bună:

- Urgențe financiare: Pentru cei care au nevoie rapidă de bani lichizi pentru situații neprevăzute, cum ar fi facturi medicale sau reparații auto.

- Lipsa accesului la servicii bancare: Persoanele fără conturi bancare sau cu un scor de credit scăzut pot găsi în casele de amanet o alternativă viabilă.

- Finanțarea afacerilor mici: Antreprenorii care au nevoie de capital pentru a începe sau a extinde o mică afacere pot folosi casele de amanet pentru a obține finanțare rapidă.

- Pentru achiziții de scurtă durată: În situații unde este necesară o sumă de bani pentru o perioadă scurtă de timp, casele de amanet pot fi o opțiune eficientă.

Alegând deci varianta aceasta, vom reuși, prin a sacrifica temporar un bun de valoare, să obținem cel mai rapid banii de care avem nevoie și la final să restituim o sumă mult mai mică decât dacă am alege alte variante alternative. Este o opțiune perfectă pentru cei ce au nevoie de sume mai mici de bani pentru perioade scurte de timp.

Este important totuși și să luăm în considerare anumite aspecte cum ar fi rata dobânzii deoarece casele de amanet pot avea rate ale dobânzii mai ridicate decât alte instituții financiare, riscul pierderii bunurilor dacă împrumutul nu este rambursat la timp, este important să înțelegem cum casele de amanet evaluează obiectele și să fim pregătiți să negociem atunci când și noi cunoaștem valoarea financiara a garanției oferite precum și termenii contractului pe care este bine să îi citim cu atenție și să îi înțelegem.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.