Câștigătorul Balonului de Aur

Author: Oana Iosif

Balonul de Aur, Ballon d'Or sau Balonul de Aur FIFA este cel mai important premiu fotbalistic al anului din Europa. El este acordat în fiecare an de distinsa publicație franceză France Football în colaborare cu FIFA. De-a lungul timpului el a fost câștigat de cei mai buni fotbaliști, de pe continent sau care joacă la cluburi sportive din campionatul european. Tocmai de aceea un astfel de eveniment este foarte important și bine cotat la pariuri sportive pe fotbal.

Premiul este acordat din 1956 până în prezent fotbalistului care se remarcă prin cel mai mare număr de goluri, pase de gol și victoriile obținute cu echipa de club. Selecția include cei mai buni jucători din lume.

Ideea a prins viață grație redactorului șef al publicației France Football, care și-a cooptat colegii de redacție și-a desemnat pentru prima dată cel mai bun jucător al anului din Europa.

Cupa mai este cunoscută și drept Balonul de Aur FIFA, deoarece între anii 2010 și 2015 publicația a încheiat un acord cu această federație pentru a alege împreuna fotbalistul și a desemna Jucătorul Anului FIFA.

În 1995, regulamentul a fost modificat pentru a corecta o nedreptate și a recompensa nu doar jucătorii europeni, ci și pe cei de pe alte continente, care jucau la cluburi europene. Astfel George Weah care a evoluat pentru AC Milan a fost primul laureat non-european care a câștigat acest trofeu, iar Ronaldo primul jucătorul jucător brazilian cu un astfel de trofeu în palmares.

Modificări importante au fost aduse și în 2007, toții jucătorii devenind eligibili, indiferent de naționalitate și de clubul pentru care jucau. Cu această extindere de posibilități, a fost mărit și numărul jurnaliștilor care votează pentru câștigător, cu un salt de la 52 de votanți europeni la 96 de votanți din întreaga lume, nu doar din Europa.

Cele mai multe nominalizări pentru titlu și trofee, au fost obținute de Lionel Messi, cu 12 nominalizări și 6 trofee. Cel mai trist an pentru eveniment a fost 2020, primul și singurul an de la înființare când trofeul nu a putut fi acordat, din cauza pandemiei.

Cine va fi câștigătorul Balonului de Aur anul acesta?

După 2 ani și o perioadă plină de incertitudine, lucrurile își revin ușor la normal. Astfel anul acesta în selecție și printre favoriți se numără Kylian Mbappe, de la PSG, Kevin De Bruyne de la Manchester City, Robert Lewandowski de la Bayern Munchen, Lionel Messi de la PSG, Ruben Dias tot de la Manchester City, Romelu Lukaku de la Chelsea.

Pentru a vedea care este interesul și ce cote sunt oferite la ora actuală pentru posibilul castigator balon de aur 2021 puteți accesa platformele de pariuri sportive și publicațiile care fac analize și clasamente pentru acest eveniment fotbalistic.

Dacă vreți să aflați mai multe despre pariuri sportive la fotbal, cote și cel mai bun jucător, deschideți un cont pe o platforma online licențiată. Vârsta acceptată este de peste 18 ani.

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.