Peste tot pe unde mergem vedem persoane care par a vorbi singure, dar un ochi avizat observă cu ușurință dispozitivul mic și inteligent care parcă face corp comun cu urechea. Dacă nu ar fi culoarea diferită de cea a urechii, de obicei gri, alb sau negru, obiectul misterios de tip cască Bluetooth, cască over ear, audio in ear sau true wireless nu ar ieși deloc în evidență.
De fapt acesta este și rolul lui. Să se adapteze cât mai bine pe urechi, să fie cât mai mic, dar în același timp performant. Sunt desigur persoane care lucrează în domeniul afacerilor sau IT și atunci comunicarea devine pentru ei la fel de importantă ca luatul mesei, practic oriunde se deplasează au nevoie de stabilirea din mers a detaliilor unei afaceri sau de o întâlnire care nu suportă amânare. Dar pentru ceilalți nu cumva e doar dorința de a ieși în evidență cu riscul de a fi catalogat ciudat sau extravagant?
Cumpărăm, dar când și cum le folosim?
Putem să fim atrași de casti wireless deoarece prezintă mai multe caracteristici atrăgătoare: mai multă tehnologie futuristă, un sunet mai clar, o durată de viață mai lungă a bateriei, compatibilitate extinsă cu alte produse adiționale, iar designul deși reinterpretat tot aduce cu un obiect care parcă vine din viitor.
E destul de tentant să achiziționezi o pereche de căști wireless pentru că le putem integra ușor în rutina noastră de zi cu zi. De exemplu, le putem folosi când mergem la sală, să ascultăm genul nostru preferat de muzică fără a deranja pe ceilalți colegi de sală. Sau să ieșim la aer curat, să alergăm prin parc și pentru o mai bună relaxare luăm și prețioasele căști cu noi.
Nu contează dacă ne antrenăm mai rar, o pereche de căști care ne ajută să ne menținem ritmul personal și să ne binedispună cu playlistul ales, nu poate fi decât o alegere bună. Și hai să fim onești, de câte ori nu ne-am dorit să ne rupem fie doar și pentru câteva minute de zgomotele lumii exterioare?
Muzica din căști ajută la antrenamente? Dar la relaxare?
Studiile au arătat că muzica are un efect relaxant, indiferent dacă o ascultăm în drum spre serviciu, în timpul plimbărilor, a mersului cu bicicleta sau în timp ce facem sport.
Dacă ne dorim cu adevărat să ne relaxăm sau ca antrenamentul să fie eficient, vom alege o listă cu melodii preferate și le vom folosi în funcție de unde și ce facem în momentul respectiv. De exemplu la sală putem să audiem în timp ce dăm totul din noi la aparate, melodii cu tentă motivațională.
În felul acesta ultima noastră achiziție în materie de căști va fi exploatată la maxim, stresul și anxietatea vor fi reduse, iar timpul va trece într-un mod mult mai plăcut și eficient.