CASTORII, vinovati pentru posibile INUNDATII! Vezi cum este posibil

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 13 oct 2020, 00:15

Localitati intregi din jurul orasului Fagaras sunt in pericol de a fi inundate. Si nu din cauza topirii nametilor! Nicidecum!

Castorii sunt de vina! Cum este posibil asa ceva? Ancheta in toata regula pe raul Olt, dupa ce la urechile mai marilor din judet a ajuns zvonul ca mai multe localitati risca sa fie inundate! Si nu de vreo viitura, ca urmare a zapezilor care ne-au acoperit, ci din vina castorilor!

Muncitoare din fire, micile animale si-au inaltat adevarate baraje. Intreg comitetul pentru situatii de urgenta din Brasov a iesit pe teren sa evalueze situatia! Au facut fotografii ca sa aiba dovezi clare ale iminentului pericol -  rozatoarea harnica ce construieste pe rau.

Autoritatile ar vrea sa scape de castorii incomozi. Exista, insa, o mica problema. Rozatoarele semi-acvatice sunt animale protejate prin lege. Cu alte cuvinte, nimeni nu le poate face rau. Nici lor si nici barajelor ridicate cu atata truda.

Acum 15 ani, autoritatile se dadeau peste cap sa populeze zona cu aceste animale protejate prin lege: castorii. Acum nu ma stiu ce sa faca sa scape de ele! Spun ca barajele pe care le construiesc sunt un pericol public.
Pe de alta parte, barajele si castorii favorizeaza ecosistemul.

Asa ca mai marii de la judet s-au gandit sa ceara o modificare a legii care sa scoata castorii de sub protectie. Totusi, cei de la institutul de cercetari si amenajari silvice vin sa linisteasca apele: barajele purifica apa, creeaza conditii propice pentru pesti, fluturi si alte mamifere mici.

Daca la varf lucrurile se vad altfel, oamenii locului nu par deloc infricosati ca ar putea fi victimele vreunei inundatii provocate de castori.
Pana cand se va lua o decizie la nivel inalt, castorii vor continua sa construiasca baraje ca doar asta este menirea lor pe lume. Sunt inginerii naturii.
##VIDEO101877##

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

 

Taguri: