Castravetele, aliatul tau pentru o sanatate de fier

Editor: Bogdan Mihai Autor: A.D.
Actualizat: 26 feb 2017, 16:08

Castravetele este o planta legumicola din familia Cucurbitaceae, folosita in special la salate. Este o legume larg cultivata in lume!

Dar dincolo de gustul si aroma speciala pe care o ofera salatei, castravetele are proprietati uimitoare! Hidrateaza intens organismul datorita continutului ridicat de apa pe care il contine. Pe langa asta mai are si o serie de vitamine si minerale importante cum ar fi: calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, zinc, dar si vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, acid folic, vitamina C.

Asadar, incercati sa il introduceti cat mai des in dieta, nu doar in salatele simple! Castravetele se poate manca si cu iaurt si branzeturi intocmai ca in dieta mediteraneana.

Castravetii ajuta corpul sa regleze temperatura corpului in zilele toride de vara. Elimina cu succes toxinele, de aceea este folosit la prepararea mastilor sau a altor produse cosmetice. Este ideal pentru diete deoarece ajuta la digestie si are putine calorii. Dar, cel mai important, contine substante care previn aparitia cancerului, reduc colesterolul rau si hipertensiunea arteriala!

Sursa foto: shutterstock.com

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Care este relația dintre Alin Oprea și copiii săi în acest moment? „Ei demonstrează în orice poziție cât de apropiați și cât de susținători sunt pentru mama lor.”