Castraveti murati, de vara
Cost estimativ: 10 lei pentru 1 borcan de 3 kg
Ingrediente
2 kg castraveti
O capatana de usturoi
Sare grunjoasa
Marar cu tija cat mai matura/ groasa
Mod de preparare
Castravetii se spala si se pun in borcane cu catei de usturoi printre ei.
Deasupra, se pune mararul, infigand si tije de marar printre castraveti.
Se face saramura dintr-o lingura cu varf de sare grunjoasa la un l de apa.
Se toarna peste castraveti lasand 3 degete libere pentru ca se va umfla putin pe parcursul murarii.
Se lasa acoperiti cu o folie, la lumina soarelui timp de 5-7 zile.
Se pot folosi imediat sau gatiti, la mancare de castraveti.
Ingrediente
2 kg castraveti
O capatana de usturoi
Sare grunjoasa
Marar cu tija cat mai matura/ groasa
Mod de preparare
Castravetii
se spala si se pun in borcane cu catei de usturoi printre ei.
Deasupra, se pune mararul, infigand si tije de marar printre castraveti.
Se face saramura dintr-o lingura cu varf de sare grunjoasa la un litru de apa.
Se toarna peste castraveti lasand 3 degete libere pentru ca se va umfla putin pe parcursul murarii.
Se lasa acoperiti cu o folie, la lumina soarelui timp de 5-7 zile.
Se pot folosi imediat sau gatiti, la mancare de castraveti.
Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei