Cât a ajuns să coste o banală sticlă de apă în stațiunea Costinești. Reacția șefului ANPC: ,,Dacă Costineștiul ar fi arătat ca Nisa”

Autor: Diana Bostan

Cât costă o sticlă de apă în stațiunea Costinești

Sursa: Pixabay

Directorul ANPC, Paul Anghel, atrage atenția asupra creșterii alarmante a prețului apei în stațiunea Costinești, comparativ cu prețurile practicate în supermarketuri și în alte destinații turistice europene.

Astfel că, o banală sticlă de apă în stațiunea Costinești este mai scumpă decât la Nisa, Franța. În acest context, Paul Anghel, directorul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), a lansat o critică dură la adresa prețurilor exagerate pentru apa plată în stațiunea Costinești.

Citește și: Cât costă o porție de cartofi prăjiți la malul Mării Negre! Pețurile diferă în funcție de stațiune

Turiștii se plâng de prețurile exagerate din stațiunea Costinești

Paul Anghel, directorul ANPC, a evidențiat diferențele uriașe în prețuri comparativ cu supermarketurile, punând accent pe costurile nejustificat de mari pentru consumatorii din litoralul românesc.

Citește și: Suma incredibilă cheltuită de o familie cu doi copii într-o singură zi, în Mamaia Nord: „În condițiile în care seara și dimineața am mâncat acasă…”

Potrivit unui mesaj postat pe rețelele sociale, prețul unei sticle de apă plată, care se vinde în mod obișnuit la aproximativ 2,5 lei într-un supermarket, ajunge la 16 lei în stațiunea Costinești. Într-o comparație internațională, Anghel a menționat că în Nisa, Franța, o sticlă de apă de 1,5 litri costă aproximativ 0,58 euro, echivalentul a 2,9 lei.

Citește și: Hemoglobina – ce este, functii, afectiuni asociate, tratament

Citește și: Geta Sterp vorbește despre purtatul centurii de siguranță în timpul saricinii: „Eu îmi imaginam că dacă mă oprește poliția, o să îi arăt ceva de la medic cum că sunt însărcinată și scap ieftin.”

"Dacă Costineștiul ar fi arătat ca Nisa… spunea un clasic în viață…", a comentat directorul ANPC, pe pagina de Facebook și citat de Digi24.ro.

Numeroși turiști s-au plâns pe rețelele de socializare de prețurile ridicate practicate pe litoralul românesc, subliniind că aceste costuri exagerate pentru bunuri de bază, precum apa, afectează negativ experiența lor de vacanță.

 


Episodul de azi al serialului „Totul pentru familia mea” este difuzat la Kanal D, miercuri începând cu ora 20:00. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.