Mulți o iubesc, însă puțin și-o permit. Prețurile pentru o shaorma comandată prin intermediul aplicațiilor de delivery au atins cote revoltătoare în București. În timp ce în trecut, o shaorma putea fi achiziționată la un preț rezonabil, acum costurile au crescut semnificativ, în unele cazuri ajungând chiar și dublul sau triplul prețului anterior.
Cât a ajuns să coste o shaorma în Capitală, pe aplicațiile de delivery
Prețul unei shaorma în București variază în funcție de dimensiunea, dar și de ingredientele incluse în preparat. Analizând trei dintre cele mai cunoscute shaormerii din Capitală care oferă servicii de livrare la domiciliu, putem observa că prețurile pot oscila semnificativ.
Unul dintre cele mai cunoscute restaurante de tip fast-food din Capitală, oferă clienților shaorma al cărui preț variază între 40 și 60 de lei.
O altă shaormerie le pune la dispoziție clienților shaorma de pui la farfurie în valoare de 39,99 lei.
Aceasta conține cartofi, carne, varză, castraveți, ceapă și sosuri la alegere. La aceeași shaormerie se regăsesc și produse al căror preț este puțin mai piperat. Pentru o shaorma de vită la farfurie, clienții trebuie să scoată din buzunar 42 de lei.Pentru cei cu dare de mână, există și shaorma al cărei preț se ridică la 62 de lei, pe aplicațiile de delivery. Aceasta conține cartofi, sosuri, salate, carne de vită, iar totul este pus într-o lipie caldă.
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
Oamenii sunt revoltați de prețurile mari
Revoltă și nemulțumire au fost cuvintele de ordin în rândul bucureștenilor în fața creșterii semnificative a prețurilor pentru shaorma. Mulți oameni consideră că aceste creșteri sunt nejustificate și disproporționate în raport cu calitatea și dimensiunea porțiilor servite.
Astfel, mulți dintre aceștia au ales să își exprime dezamăgirea și să își manifeste refuzul de a mai comanda din astfel de locații, în speranța că aceste acțiuni vor determina restaurantele să reevalueze politica lor de prețuri.
Maria, o tânără studentă din Capitală, recunoaște că apelează destul de des la serviciile de delivery pentru a-și comanda shaorma preferată. Aceasta susține că prețurile ridicate din ultima vreme sunt unele nejustificate și că preferă să-și prepare singură shaorma în propria bucătărie.
„Prețuri nesimțite. Să mănânci shaorma a devenit un lux, cel puțin pentru un student. Ținând cont de faptul că shaorma nu conține produse costisitoare sau bio, prețul este cam nejustificat...adică doar cartofi, puțin pui, roșii și sos din comerț. În ultima perioadă am început să-mi prepar singură shaorma, iar la sfârșit de lună acest lucru se simte, ținând cont de faptul că dintr-o caserolă de piept de pui pot găti de mai multe ori, la fel și-n cazul lipiilor. În rest, o roșie, un cartof sigur se găsesc mereu prin casă”, a spus Maria pentru Kanald.ro.