Cât a ajuns să coste o shaorma în București, pe aplicațiile de delivery! Oamenii sunt revoltați de prețurile mari: „Prețuri nesimțite. Să mănânci shaorma a devenit un lux”

Author: Diana Bostan
Actualizat: 10 ian 2025, 02:20

Cât costă o shaorma pe aplicațiile de delivery

Sursa: Pixabay

Într-o lume tot mai digitalizată și orientată către comoditate, serviciile de livrare la domiciliu au devenit o opțiune preferată pentru mulți bucureșteni. Cu toate acestea, recentele creșteri ale prețurilor pentru alimentele de tip fast-food, în special shaorma, au stârnit revolta consumatorilor.

Mulți o iubesc, însă puțin și-o permit. Prețurile pentru o shaorma comandată prin intermediul aplicațiilor de delivery au atins cote revoltătoare în București. În timp ce în trecut, o shaorma putea fi achiziționată la un preț rezonabil, acum costurile au crescut semnificativ, în unele cazuri ajungând chiar și dublul sau triplul prețului anterior. 

Cât a ajuns să coste o shaorma în Capitală, pe aplicațiile de delivery 

Prețul unei shaorma în București variază în funcție de dimensiunea, dar și de ingredientele incluse în preparat. Analizând trei dintre cele mai cunoscute shaormerii din Capitală care oferă servicii de livrare la domiciliu, putem observa că prețurile pot oscila semnificativ. 

Unul dintre cele mai cunoscute restaurante de tip fast-food din Capitală, oferă clienților shaorma al cărui preț variază între 40 și 60 de lei.

Astfel, pentru o lipie cu carne de pui și vită, clienții trebuie să scoată din buzunar 45, 99 lei, în timp ce pentru o farfurie vită de 200 de grame, aceștia trebuie să plătească 59,99 de lei. Cel mai accesibil preparat de tip shaorma poate fi comandat pentru suma de 40,99 de lei și conține falafel și humus într-o lipie.

Cât costă o shaorma în București
[Sursa: Glovo]

O altă shaormerie le pune la dispoziție clienților shaorma de pui la farfurie în valoare de 39,99 lei. Aceasta conține cartofi, carne, varză, castraveți, ceapă și sosuri la alegere. La aceeași shaormerie se regăsesc și produse al căror preț este puțin mai piperat. Pentru o shaorma de vită la farfurie, clienții trebuie să scoată din buzunar 42 de lei.

Citește și: Ce s-a ales de shaormeria lui Tzancă Uraganu, la nici un an de la deschidere. ANPC a pus lacăt pe local definitiv

Pentru cei cu dare de mână, există și shaorma al cărei preț se ridică la 62 de lei, pe aplicațiile de delivery. Aceasta conține cartofi, sosuri, salate, carne de vită, iar totul este pus într-o lipie caldă.

Cât costă o shaorma în Capitală
[Sursa: Glovo]

Oamenii sunt revoltați de prețurile mari

Revoltă și nemulțumire au fost cuvintele de ordin în rândul bucureștenilor în fața creșterii semnificative a prețurilor pentru shaorma. Mulți oameni consideră că aceste creșteri sunt nejustificate și disproporționate în raport cu calitatea și dimensiunea porțiilor servite.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Ce pensie are Monica Tatoiu și pe ce cheltuie banii. “Eu nu le-am cu pusul deoparte. Nu stau la hoteluri de cinci stele. Merg la second-hand.”

Astfel, mulți dintre aceștia au ales să își exprime dezamăgirea și să își manifeste refuzul de a mai comanda din astfel de locații, în speranța că aceste acțiuni vor determina restaurantele să reevalueze politica lor de prețuri. 

Oamenii sunt revoltați din cauza prețurilor la shaorma
[Sursa: Pixabay]

Citește și: I s-a făcut poftă de shaorma, așa că a plecat în căutarea ei. Sorin Pușcașu face comparație între cea mai ieftină și cea mai scumpă shaorma

Maria, o tânără studentă din Capitală, recunoaște că apelează destul de des la serviciile de delivery pentru a-și comanda shaorma preferată. Aceasta susține că prețurile ridicate din ultima vreme sunt unele nejustificate și că preferă să-și prepare singură shaorma în propria bucătărie.

„Prețuri nesimțite. Să mănânci shaorma a devenit un lux, cel puțin pentru un student. Ținând cont de faptul că shaorma nu conține produse costisitoare sau bio, prețul este cam nejustificat...adică doar cartofi, puțin pui, roșii și sos din comerț. În ultima perioadă am început să-mi prepar singură shaorma, iar la sfârșit de lună acest lucru se simte, ținând cont de faptul că dintr-o caserolă de piept de pui pot găti de mai multe ori, la fel și-n cazul lipiilor. În rest, o roșie, un cartof sigur se găsesc mereu prin casă”, a spus Maria pentru Kanald.ro.