Cât a ajuns să coste un kilogram de carne de porc în magazinele din România?

Author: Bianca Vidoi

Cât a ajuns să coste un kilogram de carne de porc în magazinele din România?

Sursa: Unsplash

Scumpirile au pus stăpânire pe țara noastră, iar unul dintre produsele pe care românii le cumpără mai rar din acest motiv este carnea de porc.

Carnea a devenit din ce în ce mai scumpă, iar românii simt această majorare a prețurilor. Carnea de porc a ajuns să fie un aliment folosit de oameni în zilele de sărbătoare, atunci când sunt dispuși să cheltuiască mai mulți bani.

Citește și: Cât costă un kilogram de varză nouă în piață? Oamenii au rămas uimiți

Cât a ajuns să coste un kilogram de carne de porc în magazinele din România?

Carnea de porc este un aliment ce a ajuns să lipsească din ce în ce mai mult de pe mesele românilor din cauza prețurilor tot mai mari pe care le are. În prezent, oamenii ce vor să cumpere un kilogram de carne de porc din magazinele din România trebuie să scoată din portofel 30 de lei, sumă ce se află în creștere.

Cu toate acestea, producătorii spun că s-a înregistrat o creștere istorică a materiei prime pentru mezeluri, iar principalul motiv pentru care carnea de porc a ajuns să coste până la 30 de lei pe kilogram este din cauza costului crescut la cerealele și alimentele pentru animale. Acesta nu este singurul motiv pentru care prețul unui kilogram de carne de porc în magazinele din România a crescut, producătorii mai adaugă și prețul ridicat la energie electrică și carburanți, ceea ce a dus la costuri mai mari pentru transport și produse din carne. 

Citește și: Cât a ajuns să coste un carton de ouă în supermarketurile din România?

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Cât a ajuns să coste un kilogram de carne de pui de la țară?

Românii ce își doresc să se bucure de gustul unic de carne de pui de la țară vor trebui să se aștepte la prețuri mai piperate față de anii trecuți, o sumă pe care muți oameni o consideră un lux. Carnea de pui de la țară este foarte căutată datorită conținutului ridicat de proteine și aminoacizi, dar și a gustului rupt din copilărie.

Pentru un kilogram de pui de ţară, fermierii cer aproximativ 27 de lei, iar greutatea pe care un pui de țară o are variază între 2,5- 3 kg, astfel, un român trebuie să scoată din portofel între 67.5 lei şi 81 de lei. Însă acest preț crește pentru oamenii ce își dorească să consume carne de găină sau de cocoș, crescătorii le cer cumpărătorilor cu 3 lei în plus pe kilogram. 

Cea mai scumpă carne ce vine de la păsări crescute la ţară este cea de curcan, crescătorii cer pentru un kilogram de carne de curcan 35 de lei, iar deoarece un curcan poate ajunge să cântărească 8-10 kilograme, oamenii plătesc între 280 şi 350 de lei. 

Citește și: Cât costă un kilogram de roșii românești în 2023?

Surse: realitateadeneamt.net, antena3.ro