Cât a ajuns să coste un kilogram de cireșe în 2024! Fructele se vând la prețul unui gram de aur în piețele din România

Autor: Laura Macovei

Cât a ajuns să coste un kilogram de cireșe în 2024! Fructele se vând la prețul unui gram de aur în piețele din România

Sursa: PixaBay

Primele cireșe au apărut deja în piețele din întreaga țară, însă pentru un kilogram trebuie să scoți din buzunar o sumă exorbitantă. Cât a ajuns să coste un kilogram de cireșe în 2024?

Românii se confruntă cu o realitate economică dură în ultimul timp, iar comercianții măresc prețurile pentru a obține profit. Cu toate acestea, nu toate buzunarele românilor fac față scumpirilor.

La capitolul scumpiri, țara se clasează în fruntea listei alături de statele occidentale, iar perspectivele de schimbare sunt incerte.

Fenomenul este amplificat de apariția tot mai frecventă a bișnițarilor, care își fac loc printre producători, perturbând echilibrul pieței.

Acest lucru este evident și în cazul fructelor timpurii, cum ar fi cireșele, care ajung să coste cât un gram de aur.

Cât a ajuns să coste un kilogram de cireșe în 2024

În piețele din Constanța, prețul unui kilogram de cireșe atinge cote alarmante. Un kilogram de cireșe poate ajunge să coste la fel de mult ca un gram de aur, iar pepenii nu sunt nici ei mai ieftini, cu un preț pe kilogram care se apropie de 20 de lei. 

Citește și: Am intrat în postul Paștelui 2024. Ce trebuie să facă ortodocșii în următoarea perioadă

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

În contextul scumpirilor nejustificate, mulți constănțeni se văd nevoiți să își păstreze banii în buzunar și să renunțe la luxurile culinare pe care altădată și le permiteau. 

Pe tarabele din Constanța, găsim cireșe, în luna martie a anului 2024, la un preț exorbitant. Mai exact, pentru un kilogram de fructe, constănțenii trebuie să scoată din buzunar nu mai puțin de 250 de lei, destul de aproape de prețul unui gram de aur.

Deși majoritatea nu își permit acest lux, se mulțumesc cu privitul și merg în căutarea altor fructe care să nu le provoace daune materiale. 

Ne mulțumim cu privitul, înghițim în sec și mergem mai departe ”, a declarat un constănțean, potrivit replicaonline.ro.

Motivul comercianților pentru prețurile exorbitante

Motivația vânzătorilor pentru aceste prețuri este dată de importul produselor și costurile ridicate de transport, care sunt transferate către consumatori.

În plus, lipsa personalului calificat limitează capacitatea de producție a comercianților, contribuind și ea la creșterea prețurilor finale.

Citește și: Pentru o viață sănătoasă optează pentru produse alimentare bio, gustoase și sățioase

Ce e și mai îngrijorător e faptul că cireșele nu sunt singurele fructe „de lux” din piețe. Spre exemplu, un kilogram de căpșuni a ajuns în 2024 la 35 lei. 

 

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.