Cât a ajuns să coste un kilogram de corcodușe. Acestea sunt aduse din Turcia, iar românii sunt revoltați

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 16 feb 2024, 04:20

Cât a ajuns să coste un kilogram de corcodușe

Sursa: PixaBay

Pe piețele din România au început să se găsească corcodușe aduse din Turcia, iar prețurile acestora sunt uriașe.

Fructele au început să fie foarte căutate în piețele din țara noastră, însă prețul acestora îi lasă pe români cu un gust amar în gură și buzunare goale. Cât a ajuns să coste un kilogram de corcodușe din Turcia?

Citește și: Cât a ajuns să coste un kilogram de cireșe în 2023! Prețul este de ordinul sutelor: „Nu îmi permit să cumpăr nici sâmburii”

Cât a ajuns să coste un kilogram de corcodușe

Oamenii merg în piețe pentru a găsi fructe și legume românești, iar prețul acestora este unul foarte ridicat. Corcodușele se găsesc la tot pasul în România, însă în piețe acestea sunt aduse din Turcia, iar prețul acestora a declanșat o adevărată nemulțumire pentru oamenii din intermediul online.

Corcodușele aduse din Turcia au ajuns să coste cât un kilogram de cireșe românești, mai exact, într-o piață din București prețul corcodușelor ajunge la suma de 49 de lei.

În această perioadă a anului, prețul fructelor aduse din Turcia a revoltat mai mulți români, iar aceste probleme sunt prezente în mediul online. „ Corcodușe din Turcia – 49 de lei/Kg. Băi ați innebunit? Sunt corcodușe acum pe marginea drumului. Voi le-aduceți din Turcia și le vindeți la prețul ăsta? Și cireașa de pe tort, cireșe grecești la 65 de lei/Kg.  Păi cum să vinzi de toți banii ca precupeț în piață, fără CASĂ DE MARCAT? ”, spune un intornaut.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

„Aveți prețuri mai mari decât în Irlanda. Și noi aici le importam din cauza brumei care cade în Aprilie – Mai, când cireșii sunt în floare. Căpșunii în schimb îi cresc organic și 6 euro/kg e mult dacă cer”, a scris un utilizator pe Facebook, potrivit antena3.ro

Citește și: Cât a ajuns să coste un kilogram de cartofi noi în piețe?

Cum putem consuma corcodușele?

Deși suntem obișnuiți să mâncăm corcodușele crude, acestea pot avea un gust aparte în multe preparate. Iată o rețetă ieftină, rapidă și gustoasă în care să folosiți corcodușele, un preparat pe care îl puteți mânca alături de prieteni și familie, fără a sta foarte mult timp în bucătărie.

Desert rapid cu corcodușe

Ingrediente:

 

  • 150 g făină
  •  175 g zahăr
  •  2 ouă
  •  coaja de la o lămâie/ 1 fiolă esență de lămâie
  •  250 g corcodușe
  •  50 g unt
  •  200 g cremă de vanilie

Mod de preparare:

Se bat bine ouăle și zahărul până se omogenizează.

Se adaugă treptat făina și coaja de lămâie și se amestecă. Spălați ovăzul de plută și tăiați-l în două. Turnați aluatul într-o tavă și întindeți deasupra crema de vanilie de casă, preparată conform instrucțiunilor simple de aici. Așezați corcodușele deasupra. Ungeți vârfurile cu unt topit și coaceți-le timp de 30 de minute.

Citește și: Cât costă un kilogram de zahăr în marile supermarketuri din România? Românii au rămas mască cât au văzut prețurile

 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.